VARÁZSERDŐ – Kövesd a titokzatos gömböket!

VARÁZSERDŐ – Kövesd a titokzatos gömböket! – Kiállítás és óriástársasjáték
2014. szeptember 20. – november 2.

A látványos interaktív kiállításba lépve a látogatók egy óriásgombákkal teli Varázserdőben találják magukat, ahol a Százalakú Varázsló nyomába eredve mesebeli kaland részesei lehetnek.

plakat

Élesen csak az avar susogását hallani, minden más nesz fojtottan ér el a fülekig. A talajból párálló ködben csak sejteni lehet a szigorúan álló fák körvonalait. Vajon kit hoz a bal- vagy a jószerencse az utunkba? Barát lesz-e vagy ellenség? Esetleg épp az erdő gonosz szellemével találjuk szembe magunkat? Jobb, ha vigyázunk, mert a Varázserdőben bármi megtörténhet!

A látogatók a kiállításba lépve egy óriásgombákkal teli Varázserdőben találják magukat, ahol megismerkedhetnek az erdő lakóival, és egy mesebeli kaland részesei lehetnek.

elbűvölő állatok

elbűvölő állatok

 titokzatos növények

titokzatos növények

meghökkentő találkozások

meghökkentő találkozások

A kalandvágyó résztvevők a múzeum egész területén színes varázsgömböket követve a Százalakú Varázsló nyomába eredhetnek, aki bármilyen képet magára ölthet, hiszen kővé, varanggyá, harmatcseppé változnia neki csak egy pillanat műve.

Az óriásgombák között kalandozva lépésről-lépésre kerülünk közelebb a titokhoz, miközben találkozhatunk az erdő lakóival: a Kegyetlennel, a Magányossal, a Takarítóval, a Meghökkentővel, és megfigyelhetjük a Sziporkázót és a Világítót is.

váratlan álom

váratlan álom

rejtélyes játékok

rejtélyes játékok

varázslények

varázslények

A bátor jelentkezőknek a siker érdekében minden tudásukat latba kell vetniük. A feladványok megfejtéséhez szükségük lesz némi fortélyra, jó orra, éles szemre és biztos fülre. Ha mindez megvan, kell még mellé sok-sok lelemény, kitartás és vaslogika, hogy nyakon csíphessék a varázslót. Ám ha ez sikerül, a jutalom sem marad el!

Belépéskor a látogatók játéklapot kapnak, melyen fejtörőket oldhatnak meg. A múzeum termein végigfutó, izgalmas kiállítás és óriástársasjáték rengeteg felfedezni valóval és ajándékkal várja a látogatókat.

varázsfőzetek

varázsfőzetek

kaland és logika

kaland és logika

megfigyelés és memória

megfigyelés és memória

A Varázserdő – Kövesd a titokzatos gömböket! című kiállítás és óriástársasjáték 2014. szeptember 20-tól november 2-ig látogatható a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban. A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása is megtekinthető.

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Városliget, Vajdahunyadvár
Nyitva tartás:
H zárva, K-V 10-17 óráig
Korosztályi ajánlás:
3 +
Időtartam:
1 óra

Keresd a varázsgömböket!

Keresd a varázsgömböket!

százalakú varázsló

Százalakú Varázsló

Belépőjegy árak: felnőtt 1450 Ft, gyermek (3-14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1250 Ft, csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport; 10 fős csoport esetén egy fő kísérő pedagógus belépése díjtalan) 890 Ft, családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 4950 Ft

Kedvezményes belépő csoportoknak 2014. szeptember 30-ig: 790 Ft / fő.
A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása is megtekinthető, kivétel a 2014. október 24-26. között megrendezésre kerülő Pannónia Nemzetközi Díszmadár kiállítás.

Csoportok bejelentkezése és információ: 06 1 363 2711 vagy 06 1 422 0765

Bővebb információ: www.mmgm.hu

,