Szabadulós szobák a Sziget Fesztiválon

A szabadulós játékok igazi hungarikumok, több mint 3 éve töretlenül tart sikerük.Szorosan kapcsolódnak a romkocsmákhoz – amik szintén magyar „találmányok” -, hiszen az első szabadulós szoba egy romkocsmából indult és jelenleg is számos szoba ilyen szórakozóhelyeken belül található.

Mindegyik szoba megadja a vágyott flow élményt, hiszen kellően gondolkodtató, azonnali visszajelzéseket ad és egyértelmű célt kell elérni. Így még akkor is jónak ítélik a játékosok a szabadulós szobát, ha csak részfeladatokat sikerült megoldani, de kijutni nem tudtak a megadott időkereten belül.

A Sziget Fesztivál hosszú évek óta az egyik legjelentősebb indok, amiért a világ fiataljai Budapestre látogatnak. Ebben az évben az Exitgames.hu összehozott egy egyedi „Parkot” a Szigeten, ahol a külföldiek is megismerkedhetnek a szabadulós szobákkal, amely ugyancsak újabb indok lehet számukra a jövőbeli visszatérést illetően.

10 szoba (sátor) kerül felépítésre, amikben a 2-6 fős csapatoknak 1 órán belül kell megoldaniuk a feladatokat. A szobákat több szabadulós játékkal foglalkozó cég működteti közösen, ők a MindQuest, a Locked.hu, a Logixity, a Szobafogság, a KulcsKérdés, a Pániq-szoba és az Exit the Room.

A kuriózumot a helyszínen és a szobák számán túl az is jelenti, hogy ezek a szobák csak erre az 1 hétre érthetőek el, teljesen a Szigetre szabva lettek kialakítva, a történetek ilyen témájúak.

Forrás: Sziget Fesztiválköztársaság

sziget