Tapsorkánnal köszönte meg a közönség a Jókai Színház előadását Tokajban

Hatalmas sikert aratott a Békéscsabai Jókai Színház István, a király előadása a Tokaji Fesztiválkatlan avató ünnepségén. A közönség állva tapsolta, ünnepelte a produkciót.

DSC04855

A címszerepben Feke Pál nyűgözte le a közönséget, Szomor György Koppány alakítása lehengerlő volt. Sarolt szerepében Nagy Erika tökéletesen hozta a hatalom érdekében kíméletlenül fellépő anyakirálynő figuráját. Gubik Petra Rékaként lélegzetelállító volt.  Az előadással a társulat ismét bizonyította, hogy az István, a király nemzeti jelképpé vált, a magyarság szimbólumává. Zsuráfszky Zoltán hagyományos rendezése, a csodálatos színpadkép, a fesztiválkatlant övező sziklagyűrűre felállított kivilágított kereszttel pedig az 1983-as királydombi ősbemutatót idézte. A Balassi Táncegyüttes mellett a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosai is színpadra léptek.

DSC04802

A Tokaji Fesztiválkatlanban generációk nézték meg az István, a királyt, hiszen sokan gyermekeikkel, unokáikkal jöttek el az előadásra. A 2500 fős nézőtér zsúfolásig megtelt, pótszékeket kellett beállítani. Magyarország legújabb színházának első előadása tomboló siker volt, a Jókai Színház társulata jóvoltából.

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház