Fesztivál a reneszánsz jegyében Pécs belvárosában

Leonardo Kolosszusa körüli reneszánsz körtánccal indul a III. Déli Kapu Folklórfesztivál a pécsi Széchenyi téren, augusztus 17-én. Az augusztus 20-ig tartó programsorozaton a régió tánccsoportjai mellett külföldi vendégek is fellépnek.

Kolosszus_1

A „Leonardo, a reneszánsz zseni” című kiállításhoz kapcsolódóan idén a reneszánsz jegyében szervezik a III. Déli Kapu Folklórfesztivált, Pécsett. A négynapos rendezvényt augusztus 17-én, 18:30-kor reneszánsz felvezető mulatság nyitja a Széchenyi téren elhelyezett Kolosszus körül. A reneszánsz körtáncot követően a menet felvonul a varázslatos hangulatú Dóm tér felé, amely a fesztivál napi programjainak ad helyet.

A négynapos programsorozaton ismét lehetőséget kapnak a régió folklóréletének szereplői: fellép a siófoki Balaton Táncegyüttes, a Lelle Néptáncegyüttes, Tolnából a Bátai „Sárköz” Néptáncegyüttes, a Szigetvári Néptánc Kör, valamint a horvátországi Szentlászlóról érkező magyar tánccsoport. A magyarok mellett fellépnek olasz és török csoportok, valamint bemutatkoznak Litvániából, Szerbiából és Makedóniából érkező tánccsapatok is. A Déli Kapu Nemzetközi Folklórfesztivál társrendezvénye a Magyarok Kenyere Fesztivál is.

A fesztivál teljes ideje alatt, így augusztus 20-án is nyitva tart a Leonardo-kiállítás, és vele együtt a Janus Pannonius Múzeum három nagy állandó tárlata: a Csontváry-, a Vasarely- és a Zsolnay-kiállítás. A JPM többi kiállítása augusztus 20-án nem látogatható.

Kolosszus_2

„Leonardo, a reneszánsz zseni” című kiállításról

A pécsi „Leonardo, a reneszánsz zseni” című tárlat minden idők legátfogóbb Leonardo-kiállítása a polihisztor mérnöki és tudományos munkásságáról, amely Európában először Pécsett látható. A kiállítás bemutatja a reneszánsz lángelme közel 60 méret- és korhű találmányát. A tárlat a Janus Pannonius Múzeum két helyszínén, a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde u. 5.) és a Martyn Múzeumban (Pécs, Káptalan u. 4.) látogatható 2014. szeptember 30-ig, a hét minden napján 10-től 18 óráig.

További információk: www.leonardopecs.hu

A legfrissebb hírek, információk: https://www.facebook.com/leonardopecs

Osztálykirándulások szervezéséről információ kérhető a kiállítás weboldalán, a jegyvásárlás menüpontban megadott telefonszámokon, továbbá a leonardopecs@gmail.com e-mail címen.

A kiállításra utazóknak a MÁV-Start Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít, további információ: http://pecsimuzeumok.hu

A Janus Pannonius Múzeumról: http://www.jpm.hu/

Forrás: Well PR
,