20 éve Taoista Tai Chi™ – Híd az egészséghez

Július 11-én az Erzsébet-hídról bepillantást nyerhetünk abba, ahogyan több száz ember mozog együtt, egyensúlyban az egészségéért. A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, melynek legnagyobb eseményét Budapesten, a Március 15. téren rendezi.

TTC_1

A Taoista Tai Chi™ 108 lépésből álló mozgássorozata teljes egészében az egészség megőrzésére és javítására helyezi a hangsúlyt. Jótékony hatása kiterjed a vérkeringés serkentésére, a testtartás és egyensúlyérzék javítására, az erő és rugalmasság fejlesztésére, a stressz csökkentésére és a kiegyensúlyozott, jó közérzet kialakítására. A 108 lépésből álló gyakorlatsort kortól és egészségi állapottól függetlenül bárki végezheti. Különösen ajánlott idős emberek és gerinc- vagy egyéb mozgásszervi problémákkal küzdők számára, de az egészséges és fiatal korosztály is számos kihívással találkozhat a mozgás során.

A bemutató a társaság Budapesten megrendezésre kerülő, háromnapos edzőtáborának része, ahová a világ számos országából várnak résztvevőket. A 20 éves jubileumon túl az edzőtábor különlegessége, hogy Tony Kwong kivételes tudású és tapasztalatú kínai származású instruktor vezeti majd, aki évtizedekig tanult és dolgozott a társaság alapítója, Moy Lin-shin mester mellett.

TTC_2

A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság a kanadai központú Nemzetközi Taoista Tai Chi Társaság része. A 26 országban működő nonprofit szervezet jelenlegi tagsága meghaladja a 42 000 főt. Az 1970-ben alapított társaság önkéntes szellemisége kiterjed a Taoista Tai Chi™ oktatására is, ami az alapító, Moy Lin-shin mester által meghatározott szempontok szerint valósul meg.

Az érdeklődőket 2014. július 11-én délután 17 órától várják a Március 15. térre, ahol egy órás szabadtéri bemutatót tartanak. Az évforduló alkalmából további bemutatókat is szervez a társaság, melyek helyszíneiről és időpontjairól a társaság honlapján tudnak tájékozódni az érdeklődők.

További információ: www.taoistataichi.hu

Forrás: Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság