Magyar mozikban is látható lesz a Monthy Python csoport utolsó előadása

Négy budapesti és nyolc vidéki multiplexben lesz látható a Monty Python Live (mostly) című, a legendás Monty Python társulat utolsó, a londoni O2 arénában előadandó produkciója a Cinema City szervezésében.

A BBC-n futó sorozatukkal vagy például a Gyalog galopp, a Brian élete című filmjeikkel híressé vált brit komikus csapat még életben lévő tagjai, John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Michael Palin és Terry Jones tavaly novemberben jelentették be, hogy az idén július 1-jén egyetlen alkalommal újra összeállnak, és a londoni O2 arénában lépnek fel egy estén. Mivel az előadásra 43,5 másodperc leforgása alatt elfogytak a jegyek, a szervezők további négy előadást kötöttek le.

A magyar mozinézők ezt a műsort láthatják majd Galla Miklós magyar szövegével feliratozva augusztus 7-én, 9-én és 15-én Budapesten a Cinema City Aréna, WestEnd, Allee és MOM Park mozikban, vidéken pedig a Cinema City Debrecen, Győr, Kaposvár, Miskolc, Nyíregyháza, Szeged, Székesfehérvár és Pécs multiplex termeinek egyikében.

„A Monty Pythont jogosan tartják a világ egyik legjobb komikus csapatának, amely egy egész generációra volt hatással, és pályafutása során forradalmasította a komédia műfaját” – írta a mozitársaság közleményében, amelyben felidézte, hogy a társulat hírnevét megalapozó, a BBC-n futott Monty Python Repülő Cirkusza-tévésorozatból négy évad, 45 epizód készült 1969 és 1974 között. „A Python csapata azonnal sikert aratott, és ők lettek a brit komédia arcai, saját stílust teremtve, melyet ma már pythoneszk néven is emlegetnek” – áll a dokumentumban.

A Monthy Python-csoport nevéhez fűződik a Gyalog galopp (1975), a Brian élete (1979) és Az élet értelme (1983) című film is. A Monty Python csoport hatodik tagja az 1989-ben rákbetegség következtében elhunyt Graham Chapman volt, ő alakította például Arthur királyt, illetve Briant az említett filmekben.

„Készítse elő a csomóra kötött zsebkendőjét és melegítse be agyát egy utolsó menetre. Csatlakozzon a londoni O2 közönségéhez a Python megmaradt öt tagjának utolsó, sírós-nevetős, bődületes, őrületes búcsújára, mielőtt végleg beköltöznének a Szakállas Viccek Otthonába” – idézte a tagok üzenetét a közlemény.

A társulat korábban azt közölte, hogy az előadásban a Monty Python csoport legjobb pillanatait akarják visszahozni, ugyanakkor modern, alkalmi, vérbeli „pythoneszk” elemeket is kevernek a műsorba, és a bevált sikerszámokon kívül még sohasem játszott kabaréjelenetek is lesznek.

A jegyek június 17-étől online a www.cinemacity.hu oldalon vagy a kijelölt mozik pénztárában kaphatóak.

Forrás: MTI