Családi napot rendeznek a Millenárison

Koncertekkel, színielőadásokkal, sporteseményekkel és játékokkal várják a család minden tagját korra és nemre való tekintet nélkül a CsaládÜnnep Magyarországgal elnevezésű eseményre március 22-én a Millenárison.

A reggeltől késő délutánig tartó, több helyszínen zajló programokat a szervezők úgy alakították ki, hogy a család minden tagja megszólítva érezze magát – olvasható a programot szervező Családháló.hu közleményében.

A Családi Színpadon a Kolompos együttes, a Muzsikás és Szalóki Ági családi koncertjét élvezhetik majd a jelenlévők, miközben a Meseforgó Színpadon többek között a Magyar Népmese Színház, a Misztrál és a Magonc együttes lép fel.

Reggel a Kárpát-medence magyar tájegységeit képviselő táncegyüttesek Tavaszköszöntő menettáncával és a Családfa avatóval indul az ünnepség, este pedig a Gólyalábas Tűzszínház látványprodukciójával zárul, amelyben tavaszi hagyományokat elevenítenek fel játékosan a közönség bevonásával.

Egész nap hórihorgas gólyalábasok, garabonciások, kézi hajtású fa körhinta és családi mini cirkusz szórakoztatja a látogatókat, eközben a Kézművesek utcájában az apáról fiúra öröklődő régi és új mesterségekkel ismerkedhetnek meg.

A kulináris élményekre vágyókat Magyarország jellegzetes ételei várják, a helyszínen felállított jurtában még a honfoglalás kori ételkülönlegességekbe is belekóstolhatnak.

A kisbabával érkezőket a Csigabiga Palota programjai hívják, a nagyobbak pedig a Magyar Mesék Kertjében merülhetnek el az inasélet rejtelmeiben a cégérek és korhű jelmezbe bújt játékmesterek segítségével.

A Családország Segítő Szigetén civil szervezetek, mozgalmak, programok mutatkoznak be családokat segítő, gyermekgondozási, testi-lelki egészséget érintő témákkal. Lehetőség lesz a helyszínen személyes beszélgetésre szakemberekkel, illetve a rendezvény során a munkavállalásról, a hordozásról és nevelési kérdésekről szóló pódiumbeszélgetéseken, műhelymunkákon is részt vehetnek a szülők.

A csarnok emeletén Böjte Csaba A szeretet bölcsője című könyvének illusztrációiból nyílt kiállítás is megtekinthető lesz.

Forrás: MTI