A Fesztiválzenekar és Fischer Ádám is szerepel a Lincoln Center következő évadjában

A Budapesti Fesztiválzenekart, a lipcsei Gewandhaus zenekarát és Fischer Ádám vezényletével az Orchestra of the Age of Enlightenment londoni kamarazenekart is meghívták a New York-i Lincoln Center 2104-15-ös szezonjának Nagy Előadók című sorozatába – jelentette be szerdán Jane Moss, a központ művészeti igazgatója.

A Gewandhaus zenekara művészeti vezetője, Riccardo Chailly vezényletével két novemberi koncertjének egyikén előadja Bruckner 7. szimfóniáját is, amelyet 130 évvel ezelőtt, 1884-ben a lipcsei zenekar mutatott be először.

A Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván vezényletével 2015 januárjában ad szintén két koncertet. A január 18-i hangversenyen Brahms 3. szimfóniája mellett műsorra tűzik Mendelssohn Hegedűversenyét, amelynek szólistája a francia Renaud Capucon lesz. Január 21-i koncertjük műsora Mozart Varázsfuvolájának nyitányával indul, és felcsendül Brahms 1. szimfóniája is. Mozart Hegedűverseny No.5 című művét Pinchas Zukerman szólaltatja meg. (A világhírű hegedű- és brácsaművész a hétvégén Budapesten vezényli a Fesztiválzenekart, és játssza Amanda Forsyth-tal Vivaldi: B-dúr concerto hegedűre és csellóra című darabját.)

Fischer Ádám 2015. február 28-án az Orchestra of the Age of Enlightenment londoni kamarazenekart vezényli, estjükön Smetana Az eladott mennyasszony című vígoperájának nyitányát, Dvorák 9. (Újvilág) szimfóniáját és Brahms Hegedűversenyét adják elő, az utóbbi mű szólistája az orosz Viktoria Mullova lesz.

A Rotterdami Filharmonikus Zenekar Yannick Nézet-Séguin vezényletével lép fel a sorozatban, és visszatér a Lincoln Centerbe a Le Concert D’Astrée francia barokk zenekar Emmanuelle Haim vezényletével egy Händel-programmal, amelynek szólistái a világhírű szoprán, Natalie Dessay és Christophe Dumaux francia kontratenor lesznek.
http://artsbeat.blogs.nytimes.com/2014/02/05/gewandhaus-and-budapest-orchestra-in-great-performers-series/?_php=true&_type=blogs&_r=0

Forrás: MTI