Életrevaló

A „RÁK VILÁGNAPJÁVÁ” nyilvánította február negyedikét 2000-ben a Párizsi Charta, hogy a rák ellen folytatott küzdelem eszméje a „világon élő összes ember szívében és gondolataiban éljen”.

SONY DSC

Ebből az alkalomból Magyarország első rákellenes civilszervezete, A RÁK ELLEN, AZ EMBERÉRT, A HOLNAPÉRT! Társadalmi Alapítvány 2014. február 4-én „Életminőség Szimpóziumot” szervezett az Emberi Erőforrások Minisztériumában, az Egészségügyért Felelős Államtitkárság fővédnökségével neves rákkutatók és onkológusok, ezen kívül táplálkozástudományi szakemberek, és pszichológusok részvételével.

Az Alapítvány üzenete, hogy a gyógyuláshoz szükségesek az onkológiai kezelésben alkalmazott gyógymódok, azonban nem csupán a betegséget kell kezelni – bár természetesen ez is nagyon fontos -, hanem az egész embert.
„A beteg személyisége az orvos személyiségét igényli, nem pedig technikai mesterfogásait – írja egyik tanulmányában Carl Gustav Jung -, rá kell hangolódni a betegre, hogy képes legyek megtalálni a gyógyuláshoz vezető útját”.
A RÁK ELLEN, AZ EMBERÉRT, A HOLNAPÉRT! Társadalmi Alapítvány közel harminc éve azért dolgozik, hogy a társadalom széles rétegeiben tudatosítsa, hogy a betegség, a kockázati tényezők jelentős csökkentésével megelőzhető, a betegségből meg lehet gyógyulni! Az Alapítvány a lakosság egészségvédelmét, a megelőzést, a betegek életkilátásainak javítását, rehabilitációját kívánja szolgálni úgy, hogy a hozzá fordulók érezzék: értük van. Az egészségükért, gyógyulásukért tenni akaróknak ajánlja a képzett szakemberek által vezetett szolgáltatásait, programjait, hiszen eddig több mint százezer embernek nyújtott segítő kezet az Alapítvány, és bízik benne, hogy a jövőben is minden érdeklődő megtalálja azt a segítséget, ami hozzájárul gyógyulásához.
Az Alapítvány már alakulásakor, és az azóta eltelt három évtizedben is rendkívül fontosnak tartotta, hogy képzéseket, előadásokat tartson, konferenciákat szervezzen, mert a visszajelzések igazolták, hogy igény mutatkozik olyan szakmai rendezvényekre, amely az ismeretek bővítésére, tapasztalatok megosztására szolgál.
Az Alapítvány munkatársai és önkéntesei bíznak abban, hogy a hozzáfordulók a jövőben is megtalálják náluk azt a segítséget, ami hozzájárul egészségük megőrzéséhez, a betegségük gyógyításához, életminőségük javításához, amelyről a 2014. február 4-én megtartott Életminőség Szimpózium előadói és előadásai is szóltak:

Hol tart ma a rákgyógyítás? Mik a gyógyulás módjai? Hogyan lehet csökkenteni a rákbetegség kockázatát? Kihez lehet fordulni a bajban?

Ezekre az égetően időszerű kérdésekre adtak választ a szakmai konferencia előadói a rákkutatás és gyógyítás új módszereinek ismertetésével, a teljesértékű, és kiegyensúlyozott táplálkozás, és a mentális egészség megteremtését és megőrzését szolgáló tevékenységek megismertetésével és bemutatásával.

Az Életminőség Szimpózium fővédnöke: Dr. Szócska Miklós, az Emberi Erőforrás Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára volt.

Ezen a rendezvényen mutatták be az Alapítvány üzenetének tolmácsolóját, „arcát”, aki 2014-től Rippel-Simó Vivien, aki hiteles tolmácsolója az Alapítvány missziójának egyrészt, mert maga is át- és túlélte a rákbetegséget, másrészt, mert az életmódjával is hirdeti a megelőzésnek, az egyensúly fenntartásának üzenetét.

hello-hosok-fesztival-budapest-park-2014-junius-12-belmondo-sena-es-zenekara-koncert-foto-lengyel-anita

Az előadássorozat záróakkordjaként bemutatták a RÁK ELLEN, AZ EMBERÉRT, A HOLNAPÉRT! Társadalmi Alapítvány nagykövetét, missziójának közvetítőjét, Simó Vivient, aki maga is petefészekrákból gyógyult fel, és aki Életrevaló címmel önéletrajzi ihletésű romantikus drámát írt betegségéről, gyógyulásáról, és a petesejt donációval történő terhességéről, amelyből megszületett kisfia, Rippel Krisztofer Herkules.

A könyv nem csak szórakoztat és reményt ad, de eligazítja az orvosi rendelők, kórházak útvesztőiben bolyongó, saját félelmétől a kérdéseit megfogalmazni sem tudó és azokat feltenni sem merő olvasót az orvosi protokoll és a kiegészítő terápiák világában. Az olvasó egy világsztárok privát szférájába is bekukkantó könyvet tarthat a kezében.

A könyv olvasásakor döbbenhetünk rá, hogy mindannyian életrevalónak születünk, de az évek múlásával ezt bizony elfelejtjük.

Részletek a könyvből: Lapozó

www.rakellen.hu

rakellenes-virag01

Fotó: Kaunitz Miklós, Tóth Viktória
Részletek a könyvből: Sári Edina engedélyével

Simó Vivien – Sári Edina: Életrevaló, 2014.

 

 

,