A Csárdáskirálynő és az Elfújta a szél is új szereposztásban kerül színre a nyáron Szegeden

Új szereposztásban kerül színre a Budapesti Operettszínház két produkciója, a Csárdáskirálynő és az Elfújta a szél júliusban a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

A kizárólag a szegedi rendezvényre összeállított szereposztás szerint Kálmán Imre a Csárdáskirálynő című operettjében Dolhai Attila Edvin szerepébe bújik, Leopold Máriát, Lippert-Weilersham hercegét Balázs Péter, míg Feri bácsit Forgács Péter játssza július 11-12-én – közölte Kerényi Miklós Gábor, a darab rendezője, a Budapesti Operettszínház főigazgatója a keddi, budapesti sajtótájékoztatón.

Az előadásban színre lépnek a karaktereiket régóta sikerrel játszó művészek, így Bordás Barbara, Fischl Mónika, Boncsér Gergely, Dancs Annamária, Szendy Szilvia, Kerényi Miklós Máté, Szabó Dávid, Kállay Bori és Faragó András is.

Kerényi Miklós Gábor hangsúlyozta: a történet az első világháborúban játszódik, s mivel idén van a világégés 100. évfordulója, ezt az alkotók is kiemelik majd. A díszlet háttere hatalmas kétfejű sas lesz, ebben jelenik meg az Orfeum, a hercegi palota és a szálloda enteriőrje.

Somogyi Szilárd, az Elfújta a szél című musical rendezője elmondta: Scarlettet Janza Kata, Ashley-t Dolhai Attila, Pittypat nénit Lehoczky Zsuzsa alakítja július 18-án, 19-én és 20-án.

A darabban új karakterek jelennek meg: így például Scarlett testvére, Suellen, valamint Pork komornyik és Jack, a szolgáló. Suellen-t Nádasi Veronika, a komornyikot Ekanem Bálint, a szolgálót Ecoma Emmanuel játssza.

Belle Watling szerepét Szulák Andrea veszi át, Melanie-t Muri Enikő alakítja, a kegyetlen adószedő Pintér Tibor lesz.

Somogyi Szilárd hozzátette: a tavalyi előadáshoz képest változás az is, hogy a darabban fekete bőrű énekesek is szerepet kaptak az írónő jogait képviselő Margaret Mitchell Alapítvány kérésére.

Harangozó Gyula, a szabadtéri játékok művészeti igazgatója kiemelte: az 1914-ben született Csárdáskirálynő igazi monumentális alkotás, amely valódi pompájában a szegedi színházi eseményen tud majd megmutatkozni Magyarországon. A Szegeden látható produkció egyediségét adja a szereposztás, amelyet kőszínházban nem lehet látni.

Hozzáfűzte, hogy a tavalyi szezon egyik legnagyobb sikere az Elfújta a szél volt, ezért a nagyközönség igényét tekintetbe véve idén is műsorra tűzik a fesztiválon.

Forrás: MTI
,