Fonogram-díj: elindult a nevezés

Elindult a nevezés a Fonogram – Magyar Zenei Díjra. A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) idén is megrendezi a zenészek és hangfelvétel-kiadók díjátadó gáláját.

Mind helyszínét, mind jellegét tekintve minden korábbitól gyökeresen eltérő, a teljes magyar zenei életet, az egész hazai zeneipart több oldalról megmozgató rendezvény várható az idén. A részletekről heteken belül további információkat tudhatunk meg – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A Fonogram – Magyar Zenei Díjra nemcsak a kiadók által gondozott megjelenések, hanem szerzői kiadású albumok és hangfelvételek is nevezhetők. Nem szükséges, hogy a benevezett előadónak teljes albuma legyen; amennyiben ilyennel nem rendelkezik, de az előző két naptári évben, azaz 2013-ban vagy 2012-ben hangfelvételeket készített, úgy azok is nevezhetők.

Az albumok és hangfelvételek a www.fonogram.hu/nevezes oldalon nevezhetők, a MAHASZ a műfajok széles skáláján, összesen 19 kategóriában várja ezeket.

A nevezések határideje 2014. február 28. péntek 12 óra.

Tavaly mások mellett Odett, az Anna and the Barbies, Zoohacker, a Kaláka és ByeAlex kapott Fonogram-díjat, az év hazai dala Majka, Curtis és BLR Belehalok című száma lett, az életműdíjat Leslie Mandoki és posztumusz Bódi László Cipő kapta az eseményen.

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) által rendezett díjátadón 2013-ban tizenhárom hazai és öt külföldi kategóriában adták át a szakmai zsűri által odaítélt Fonogram-díjakat.

Forrás: MTI