Idén is megrendezik a Bor-Blues-Böllér Napokat Veszprémben

Idén is megrendezik a Bor-Blues-Böllér Napokat Veszprémben, a gasztronómiai és zenei programok mellett idén karitatív rendezvénnyel bővül a program.

A tavalyi első Bor-Blues-Böllér Napoknak nagy sikere volt, ezért örömmel vállalták a házigazda szerepét. A gasztronómia és blues zene iránt komoly az érdeklődés Veszprémben – közölte Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere a városházán tartott sajtótájékoztatón szerdán.

Szegedi Pál ötletgazda elmondta: a március 7. és 9. közötti rendezvényen Berecz András műsora, a Takáts Tamás Blues Band, Sipőcz Band koncertje mellett veszprémi fiatal zenekarok bemutatkozásának is teret adnak.

Tavaly a háromnapos rendezvényen több ezren vettek részt a rossz, csapadékos időjárás ellenére; a töpörtyűsütő versenyen 15 csapat vett részt. A tavalyi tapasztalat alapján idén lehetőséget adnak arra is, hogy a családok, baráti társaságok elkészítsék a saját ebédjüket a rendezvénytéren – ismertette a szervező.

Tájékoztatása szerint a rendezvény második napján több disznót is levágnak, legalább három tájegység hagyományos disznóvágási szokásait bemutatva.

A három nap alatt 8-10 borászat kínálja borait a Veszprémvölgyben: Tokajhegyalja, Villány, Szekszárd, Balaton-felvidék borait lehet megkóstolni.

A rendezvényhez kapcsolódóan jótékonysági süteménysütő versenyt is rendeznek: a süteményeket a zárónapon elárverezik, a befolyt összeget a megyei kórháznak ajánlják fel.

Forrás: MTI
,