Óz előtt tiszteleg az Oscar-gála

Idén lesz 75 éves az Óz, a csodák csodája című musicalfilm. Az idei, 86 Oscar-gála tiszteleg az alkotás előtt.

A 86. Oscar-gála az idén 75 éves filmklasszikus, az Óz, a csodák csodája című alkotás előtt is tiszteleg – közölték a ceremónia producerei, Craig Zadan és Neil Meron.

A Judy Garland főszereplésével készült musicalfilm 1939-ben a legjobb eredeti filmdal és filmzene Oscar-díjait kapta az amerikai filmakadémiától, emellett további négy kategória, köztük a legjobb film díjára is jelölték.

Zadan és Meron közleményükben örömüket fejezték ki, hogy a műsorban megünnepelhetik „minden idők egyik legkedveltebb filmjének” születésnapját.

A filmakadémia két hete közölte, hogy az Egyesült Államokban élőben közvetített és több mint kétszáz országban sugárzott Oscar-műsor fő témájául a múlt és a jelen mozihőseit választották.

A filmvilág legnagyobb becsben tartott díjait március 2-án adják át a hollywoodi Dolby Színházban. A gálaműsort Ellen DeGeneres vezeti majd. Az idei Oscar-mezőnyt különösen erősnek értékelték az elemzők, a legnagyobb favoritok között tartják számon Alfonso Cuarón Gravitáció, David O. Russell Amerikai botrány és Steve McQueen 12 év rabszolgaság című alkotását.

Forrás: MTI