Kétnapos karnevál a Gödör Klubban koncertekkel

Kétnapos karnevált rendeznek koncertekkel február 7-8-án a fővárosi Gödör Klubban. A programban fellép mások mellett a Kistehén, a Zagar, a colorStar, a Romano Drom és a Korai’s Banditos.

A Gödör Klub szervezőinek régi terve, hogy csináljanak egy saját karnevált. A karnevál ősi télbúcsúztató, tavaszköszöntő, jelmezes, táncos népünnepély, természetesen ez esetben a Gödör arculatához, ízlésvilágához alakítva – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az első nap fellépői között lesz a Vasárnapi Gyerekek, amely a magyar underground nagyjainak munkásságát igyekszik folytatni, koncertet ad a Kollár-Klemencz László által vezetett Kistehén, valamint a Zagar is. Utóbbi, a magyar elektronikus zenei színtér egyik legfontosabb csapata nemcsak itthon, hanem külföldön is kivívta az elismerést tavalyi lemezével, a Light Leaksszel.

A colorStar, amely nemrég új klippel (Blind and Deaf) jelentkezett, az ajánló szerint ismét lendületes, táncos koncertre készül, melyen a már jól ismert slágerek mellett a készülő és idén tavasszal megjelenő lemez dalai közül több is elhangzik. A colorStar addig is márciusban háromszámos kislemezt ad ki.

Február 8-án, szombaton lép fel a Gödör Karneválon a Romano Drom, amely az oláh cigány dallamokat kortárs zenei élménnyé varázsolva szólaltatja meg. A Kovács Antal által szerzett egyedi fúziós zenében a több száz éves zenei kultúrát katalán rumbával, arab, balkáni és popzenei ritmusokkal vegyítik. A 15 éves Romano Drom februárban jelentkezik új albummal, a hónap második felében pedig amerikai turnéra indul, és New Yorkban, Bostonban, Philadelphiában lép fel.

A koncertek előtt pénteken 19 órától karneváli vonulással veszi kezdetét a buli Dob utca-Gozsdu udvar-Király utca útvonalon, ahol Ágoston Béla és zenekara (Mágustones) játszik. Lesz vásár, mutatványosok és kézművesek is. A szervezők azt ajánlják, aki teheti, öltsön magára maskarát.

Forrás: MTI
,