Újra fellép Szombathelyen Ramón Vargas

Februárban ismét fellép Szombathelyen a világhírű mexikói tenor, Ramón Vargas, akit nyáron az Iseumi Szabadtéri Játékokon már hallhatott a helyi közönség – mondta el keddi sajtótájékoztatóján Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója.

Tájékoztatása szerint a február 9-i koncert előtt egy nappal Ramón Vargas még a New York-i Metropolitan Operában énekel, a vasi megyeszékhelyről pedig másnap tovább is utazik egy újabb fellépésre Bécsbe. A sztártenort elkíséri tanítványa, Joanna Paris.

Mérei Tamás elmondta azt is, hogy idén még két nagyobb szereplése lesz a zenekarnak. December 21-én a szokásos karácsonyi hangversenyük keretében Bach Karácsonyi oratóriumából adnak elő részleteket Cem Mansur török karmester vezényletével, a Cantorum Savariense kórus közreműködésével. A zenekar szilveszteri koncertjén Christian Birnbaum vezényletével játszanak népszerű keringőket és polkákat.

Mérei Tamást nemrég nevezték ki újabb öt évre a zenekar igazgatójának. Programjáról szólva elmondta: céljai között szerepel, hogy a zenekar létszámát 12 fővel növelje és reméli, hogy új hangszereket is vásárolhatnak, erre ugyanis legutóbb 2000-ben volt lehetőségük.

Forrás: MTI