Indul az idei KÖR színházi vetélkedő

Indul a Katona József Színház, az Örkény István Színház és a Radnóti Miklós Színház közös, KÖR elnevezésű, középiskolások számára meghirdetett színházi vetélkedője.

Az idén 4. alkalommal meghirdetett vetélkedőre továbbra is 3-6 fős középiskolás csapatok jelentkezését várják, azonban az eddigi gyakorlattól eltérően kizárólag elektronikus formában. A jelentkezési lap mindhárom színház honlapjáról letölthető – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Katona József Színház, az Örkény István Színház és a Radnóti Miklós Színház 2010 októberében hirdetett először színházi vetélkedőt olyan budapesti, vidéki és határon túli középiskolások számára, akik érdeklődnek a színház és a drámairodalom iránt.

A játék szabályain változtattak, egyszerűsítettek a szervezők. Mint írják, az idén a vetélkedő két fordulóból áll: az első maga a jelentkezés, a teátrumok arra kérik a csapatokat, hogy – a jelentkezési lap kitöltése mellett – mutassák be magukat például fotó, rajz, videó, mobiltelefonnal készített film, vagy dal segítségével. A jelentkezés határideje 2014. január 27., hétfő.

A második fordulóban a három színház által összeállított kérdéssort kell megoldaniuk a diákoknak. A kérdések között lesznek elméleti és kreatív feladatok is.

A döntőbe, amelyet idén az Örkény István Színházban rendeznek meg, a legjobb 6 csapat juthat, és mindhárom színház színészei segítik majd őket a játék során.

A zsűri a színházak igazgatóiból áll: Máté Gábor, Bálint András és Mácsai Pál pontozza a résztvevők teljesítményét.

Jelentkezni a kor@orkenyszinhaz.hu címen lehet.

Forrás: MTI