Emberi Jogok Világnapja a Gödörben

A Gödör Klub idén is megszervezi rendezvényét december 10-én, az Emberi Jogi Világnapon. A programok között szerepel kiállítás-megnyitó, emberi jogi évértékelő, poetry slam és koncertek.

A program kedden 18 órakor a Mindannyian érintettek vagyunk – Emberek a klímaváltozásban című fotókiállítás megnyitójával kezdődik. A klímaváltozást egyszerre egyéni és országos szintű problémaként bemutató, ugyanakkor a folyamatot globális kontextusba helyező kiállítás szervezője a Védegylet Egyesület – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Egy órával később, 19 órától civil évértékelő beszélgetés lesz. Az év emberi jogi szempontból aktuális kérdéseit megvitató évértékelőt 2011 óta szervez a Gödör Klub, az idei beszélgetésen részt vevő civil szervezetek között szerepel a TASZ, a Transparency International Magyarország, A Város Mindenkié Csoport (AVM), a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (Neki), valamint a Hívatlanul Csoport.

21 órától a poetry slam kerül a középpontba: Erdős Virág, Müller Péter Sziámi, Molnár Péter, Horváth Kristóf és Závada Péter slammelnek a gyűlöletbeszédről és az anti-diszkriminációról. Ezután a terep a koncerteké: először a Véletlen Blues Band játszik, majd 23 órától a civil ügyekben és emberi jogokban évtizedek óta aktív Korai Öröm ad akusztikus koncertet.

A rendezvény minden programja ingyenes.

Forrás: MTI