Haiyan tájfun – Ötmillió forintos adomány Mága Zoltán telt házas koncertjén

Ötmillió forintot adományozott koncertsorozatának jubileumi, századik estjén hétfőn a Fülöp-szigeteki árváknak a Baptista Szeretetszolgálat révén Mága Zoltán. A hegedűművész a téli időjárásra és a közelgő ünnepekre való tekintettel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével további ötmillió forint értékben élelmiszer- és ruhaadományokat, valamint tisztítószereket juttat nélkülöző magyar családoknak.

Mága Zoltán jubileumi koncertje a Syma Csarnokban - MTI fotó: Beliczay László

Mága Zoltán jubileumi koncertje a Syma Csarnokban – MTI fotó: Beliczay László

A Prima Primissima-díjas művész a budapesti Syma Rendezvény- és Kongresszusi Központban adta át az ötmillió forintos támogatást a Fülöp-szigetekre visszatérő Baptista Szeretetszolgálat elnökének, Szenczy Sándornak.

A telt házas ünnepi rendezvényen fellépett Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas zongoraművész, Király Linda, Bangó Margit, Nyári Károly, Nyári Aliz, Nyári Edit, Pándy Piroska és Peller Károly, valamint az Operettszínház művészei, Boncsér Gergely és Dancs Annamária. A műsorban közreműködött a Primarius Szimfonikus Zenekar, az Ymiso Kamarazenekar és a Budapest Táncművészeti Stúdió – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég hétfő este az MTI-vel.

A közlemény szerint a Hegedűvarázs – 100 Koncert a Magyar Zenei Kultúráért sorozat százezreket ért el, nemcsak Magyarországon, hanem a határokon túl is: magyarlakta településeken, illetve Európa nagyvárosaiban.

Forrás: MTI