Karácsonyi Kreatim vásár a Műcsarnokban

A Műcsarnokban tartja idei karácsonyi kiállítását és vásárát a Kreatim. A december 15-i rendezvényen több mint hatvan iparművész és dizájner kínálja munkáit.

A Hősök terén található kiállítóhely először ad otthont a 2009 óta megrendezett Kreatimnak, új kontextust teremtve a vásárnak. A rendezvény célja, hogy a közönség közvetlenül az iparművészektől, dizájnerektől, tervezőktől vásárolhasson kisszériás, lokális ajándékokat karácsonyra – tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

A Kreatim által a Design Héten elindított Design Aid program minden rehabilitációval foglalkozó műhelynek lehetőséget kínál arra, hogy bemutassák munkájukat és termékeiket, amelyek sokszor az újrahasznosítás, a recycling és upcycling műfajába tartoznak.

Az etikus dizájn nem csak anyaghasználatában környezettudatos. Az alkotók és felhasználók ugyanabból a gazdasági, ökológiai, társadalmi helyzetből szemlélik a körülöttünk zajló folyamatokat, és munkájukkal, illetve fogyasztási szokásaikkal erre reflektálnak – közölték a szervezők.

Forrás: MTI