A Góbi Rita Társulat vendégjátéka Celldömölkön

Időpont: 2013. november 26. 19:00
Helyszín: Kamaraszínház (Celldömölk, Koptik O. u. 2.)

Fehér Fal
kortárs táncszínházi előadás
– Testképek Rodinre hangolva –

BZ1D6121_20080831

„Itt csak az élet élt, ezerszeresen jelen volt minden percben, a vágyban és a fájdalomban, az őrjöngésben és félelemben, a veszteségben és a nyereségben. Mérhetetlen sóvárgás égett itt, szomjúság, akkora, hogy tűzében egyetlen cseppként száradt ki a világ minden vize – itt nem volt hazugság és titkolózás, s az adás és elfogadás mozdulata is nagy volt és igaz. Vétek és káromlás, kárhozat és üdvösség fakadt itt, s egyszerre világossá vált, milyen szegény az a világ, amely mindezt rejtegette, mélyre temette, mintha nem is léteznék. Létezett…” (Rilke: Rodin)

Előadóművészek:
Táncművészek: Góbi Rita, Sinthavong Zsófia, Samu Kristóf, Mészáros Attila
Koreográfia: Góbi Rita
Zene: Gáspár József Jelmez: Andrea T. Haamer
Produkciós partner: PerformanceSirkus (Helsinki)

A Fehér Fal fizikai táncszínház meghatározó inspirálója Auguste Rodin és az ő realista, impresszionista szobrai.

A koreográfia szabálya abból születik, hogyan próbál mindenki egyénileg táncolni saját részében, és végül mégis hogyan kerekedik felül rajta a kollektivitás. A csoportképek alaktalan harmóniája az impresszionista alkotások kicsúfolásának tűnik Ezek a véletlenszerű csoportmozgások az előadás gyöngyszemei.

Támogatók: EMMI, NKA, Műhely Alapítvány, Sín Kulturális Központ

 

A GÓBI RITA TÁRSULAT
Góbi Rita Társulata 2006 óta van jelen a kortárs tánc, a performance és a színház világában. Az alapító és koreográfus Góbi Rita a szerbiai Újvidéken született, ahol első tánctanulmányait kezdte, majd a budapesti Magyar Táncművészeti Főiskolán diplomázott klasszikus balett szakon 2004-ben. Később mesterdiplomát szerzett koreográfus és klasszikus balettpedagógus szakon. Ösztöndíjjal tanult Amszterdamban és Drezdában.

A társulat előadásainak formanyelvét a sokszínűség jellemzi, az előadók képzett táncosok, zenészek, énekesek, színészek, filmesek, designerek és artisták. A produkciók mozgásanyaga és látványvilága expresszív, amelyet extravagáns, szoborszerű, díszletnek is beillő jelmezek, erős színek, ingergazdag ruhák és sminkek jellemeznek. Színpadi darabokon túl az együttes utcán, kirakatban, aluljáróban, azaz köztereken is fellép, a közönségtől akár karnyújtásnyira elevenedve meg. A társulat többször megfordult már külföldön is, ahol a tánc és annak nonverbális lehetőségeit kihasználva igyekszik minél több helyen bemutatkozni.

Forrás: Soltis Lajos Társulat