A nagy füzet nyerte a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált

Szász János A nagy füzet című filmje kapta a legjobb film, a legjobb színésznő és a legjobb színész díját, míg a közönségdíjat a Deák Krisztina által rendezett Aglaja nyerte a 13. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon.

A mustra zsűrielnöke Csupó Gábor Amerikában alkotó animációs rendező volt. A Bunyik Entertainment szervezésében a Laemmle’s NoHo7 filmszínházban megrendezett filmünnepen 15 játékfilm és rövidfilmek voltak láthatók november 15. és 21. között – tájékoztatta a Magyar Filmunió hétfőn az MTI-t.

A legjobb film díját Szász János A nagy füzet című alkotása nyerte, amely Magyarország hivatalos nevezése a legjobb külföldi film Oscar-díjára. A film főszereplőit, Molnár Piroskát és a Gyémánt ikreket, Gyémánt Andrást és Lászlót is díjazta a zsűri.

A közönségdíjat Deák Krisztina rendezése, az Aglaja nyerte. Máthé Tibort a legjobb operatőr díjával ismerte el a zsűri az Aglaja című filmért. A legjobb elsőfilm díját az Egyesült Államokban alkotó Harangi Tamás kapta The Advocate (A védőügyvéd) című rendezéséért.

A 13. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál Béla Lugosi magyar származású hollywoodi filmcsillag előtt tisztelgett, az életműdíjat Joe Eszterhas magyar származású forgatókönyvíró kapta.

A rendezvény a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával valósult meg.

Forrás: MTI
,