Esterházy Péter darabja a Kolozsvári Állami Magyar Színházban

Esterházy Péter Én vagyok a Te című darabjának felolvasószínházi bemutatója várja a közönséget november 26-án a Kolozsvári Állami Magyar Színházban.

Az előadást Visky András rendezte Csutak Réka, Orbán Attila, Györgyjakab Enikő, Buzási András, Kántor Melinda, Imre Éva, Sigmond Rita, Marosán Csaba és Vatány Zsolt színművészek közreműködésével – közölte a teátrum csütörtökön az MTI-vel.

„Esterházy Péter éles humorú darabján nem lehet nem nevetni és nem lehet nevetni, mindegyre önmagunkra kell gondolnunk, önmagunkon kell elgondolkoznunk, mialatt ezt a frenetikus nyelvkoncertet hallgatjuk. Esterházy partitúrája egyedi színházi kísérlet: egészen másként kell a szöveghez viszonyulnunk, mint ahogyan a történő színházban megszoktuk. Mi magunk az oratóriumhoz közelítettük, megérintve csak a zeneiként felfogott szövegben rejlő végtelen lehetőségeket” – idézte a közlemény Visky András szavait.

A budapesti Nemzeti Színház Tízparancsolat-pályázatára írt darab bemutatója után Esterházy Péterrel Visky András beszélget írásról, színházról, otthonról és történelemről, valamint az Egyszerű történet vessző száz oldal – a kardozós változat – című regényről, amelyet az Ünnepi Könyvhéten mutattak be.

Az est megvalósulását a Szépírók Társasága támogatta.

Forrás: MTI