Carpe diem!

A sors különös leckét ró a jóképű Andrásra, meg kell tanulnia azután vágyakozni, aki az övé.

A sármos, fiatal férfi öt éve él a kedvesével, Lillával, és már nemigen lángol közöttük a lámúr, beleszürkültek a hétköznapokba.

IMG_7134

András a mában és a mának él, párkapcsolatban is agglegény virtussal, s nem figyel a lányra, a vágyaira, az összeköltözés számára csak kényelmi szempont, Lilla számára viszont a valódi perspektíva, amelyet az ő szülei és a kollégáik is megerősítenek, pláne, amikor Lilláról kiderül – András legnagyobb megdöbbenésére -, hogy babát vár.

De András nem törődik ezzel sem, siratja a sorsát, az aranyéletét, ezért ómenként a megszokott Lilla egy éjjel elillan, és András reggel egy másik Lilla mellett ébred, aki mégis ugyanaz, de teljesen más.

Öt Lillát fogyaszt el András a poligámia bűnébe sodródva, amíg végül csak rájön, hogy az ő kicsit megunt barátnője a leglillább az összes közül, ezért a sors megszánja, és visszaadja őt a már kétségbeesetten az ő Lilla 1-ét kereső Andrásnak.

fulkefor-es-videke-parti-nagy-lajos-des-laszlo-belvarosi-szinhaz

A próbákon nem szokás a taps, az ováció, sőt, a sajtó képviselői általában unott és mísz arccal üldögélnek, és gondolatban már mártogatják a vitriollal teli üvegbe a tolluk hegyét, de itt csak az első poénig tartott a visszafogott viselkedés, egy idő után mindenki szívből nevetett és drukkolt Lilla 1-nek, hogy hepi endes monogamira változtassa a darabot a végére – ami András szerencséjére sikerült is.

A dalok szövege Galambos Attila és Szente Vajk agytekervényeit dicséri, roppant mulatságosak és szórakoztatóak.

A szereplők lubickolnak a rájuk osztott szerepben, ismét bebizonyosodott, hogy Szirtes Tamás jó szemmel oszt szerepet.

Szirtes Tamás rendezőként Bence Ilona játékmester segítségével megint igazi Madách-os sikerdarabot alkotott.

Fotó: Tóth Viktória
Sári Edina írása 

Bővebb információ: www.madachszinhaz.hu