Száz országban debütál Havasi Balázs új videója

A világ több mint száz országában mutatja be egyszerre a C Music Television nevű zenecsatorna Havasi Balázs legújabb zenei videóját – tájékoztatta a művész menedzsmentje az MTI-t csütörtökön.

A közlés szerint a kizárólag klasszikus és filmzenei klipeket sugárzó csatorna érdeklődését Havasi Balázs Tavaszi Szél – Kultúrák Hídja című videoklipje keltette fel, amelyben a zongoraművész, zeneszerző az egyik legismertebb magyar népdalt rendhagyó módon, világzenei környezetbe helyezve dolgozta fel.

„Az egyedülálló látványvilágot kínáló videó a magyar közönségnek köszönhetően az elmúlt két hétben Magyarország legnépszerűbb videója lett a YouTube-on. Erre a klasszikus zenében szokatlan sikerre figyelt fel a C Music TV szerkesztősége is” – olvasható az összegzésben.

A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy a zenecsatorna külföldön a legtöbb kábeltelevízió alapcsomagjában szerepel, így a Tavaszi szél – Kultúrák Hídja videoklip széles rétegekhez jut majd el Európában, Ázsiában, Afrikában és a Közel-Keleten.

A világzenei tételben a zongoraművész-zeneszerző mellett a népzene olyan szakavatott ismerői képviselik a magyar zene hagyományait, mint Szirtes Edina Mókus, Szokolay Dongó Balázs, vagy a Liszt Ferenc Zeneakadémia népzene tanszakának hallgatói. A kompozíció, amelyben a Budafoki Dohnányi Zenekar, valamint Endi, a Hooligans zenekar dobosa és Andrejszki Judit is közreműködik, „hidat ver a magyar és a nemzetközi kultúra közé, hiszen egyszerre szimbolizálja a népek különbözőségét és a zene egyetemességét” – olvasható a közleményben. A zenei tétel hangszerelője és karmestere Pejtsik Péter.

Forrás: MTI