György Ádám New York szívében

György Ádám zongoraművész New York egyik legforgalmasabb csomópontján adott különleges hangversenyt a napokban. A fiatal művész a Grand Central Terminal épületében, Manhattan központi pályaudvarának márvány termében adta elő az „Egy nap New Yorkban” című szerzeményét.

GyorgyAdam_GrandCentralTerminal_1 A nyilvános koncert a művész új videoklipjének forgatásához kötődött, amely jelenleg Ben Niles amerikai filmrendező kezei alatt készül New Yorkban. Ben Niles a „Note by note: The making of a Steinway” rendezőjének ez az első közös munkája a magyar művésszel, amit több évi tervező munka készített elő.

„A klasszikus zene mindenkié. Számomra az igazi művészek mindig egyszerűen, a közönség számára érthető módon szólaltak meg a színpadon. A legszebb koncert élményeim azokhoz az alkalmakhoz kötődtek, amikor úgy éreztem, hogy én is részese vagyok az előadásnak, szinte bármikor bekapcsolódhatok és játszhatok az előadókkal. Ezt az érzést próbáltuk felidézni itt New York szívében. Csodálatos volt a klasszikus zenét közelebb vinni az emberekhez.” – mondta György Ádám.

GyorgyAdam_GrandCentralTerminal_2A Grand Central Terminal eddig még soha nem volt komolyzenei koncert helyszíne. „A rövid koncert a New York-i utcazenészek hagyománya előtt is tisztelgett, akik hihetetlenül magas színvonalon kápráztatják el a járókelőket nap, mint nap.” – tette hozzá György Ádám.

György Ádám három hetes ázsiai turnéra indul a napokban, majd visszatér New Yorkba, ahol október 25-én az Angel Orensanz Alapítvány a Művészetekért vendégeként a TEDx Lower East Side előadás sorozaton lép fel, világhírű előadók társaságában.

www.tedxlowereastside.com
www.AdamGyorgy.com