Egyedül a színpadon

Nemzetközi Monodráma Fesztivál a Bárka Színházban
2013. október 12-16.

Hívhatják szólóestnek, egyéni műsornak, egyszemélyes színháznak, monodrámának – a lényeg, hogy a színész egyedül van a színpadon. Idén ősszel a Bárka Színház közösen a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal Nemzetközi Monodráma Fesztivált szervez. A magyar produkciókon kívül lesz szlovén, ukrán és orosz előadás is, melyeket olyan nevek jegyeznek, mint a ljubljanai Jure Novaké, az orosz Viktor Rizsakové vagy Vlad Troickijé.

Igazi meglepetésnek ígérkezik a Bárka két színésznőjének, Spolarics Andreának és Varjú Olgának egyszemélyes színháza, melyek ez alkalommal lesznek először láthatóak.

Felolvasószínház keretében egy készülő produkcióban is betekinthetnek a nézők, Ötvös András Gerlóczy Márton Egy csemegepultos naplójából olvas föl részleteket.

Lesznek kerekasztal-beszélgetések is, melyek egyikén magyarországi Popriscsinok idézik föl nemcsak a maguk előadását, hanem a legendás Darvas Iván-félét is, melyet a Bárka archív vetítésén, az OSZMI jóvoltából meg is lehet majd nézni. Színházi szakemberek a műfaj sajátosságáról beszélgetnek majd.

Lesz kortárs művészek kiállítása is, mely tematikájában kapcsolódik a Nemzetközi Monodráma Fesztiválhoz és 30Y koncert is a fesztivál nyitónapján, melyen a zenészek mellett Bárkás színészek is föllépnek.

A külföldi előadásokon és a kerekasztal-beszélgetéseken szinkrontolmács segíti a megértését.

Részletes program: http://www.barka.hu/hu/monodrama.html

Forrás: Bárka Színház
,