Boribon és Annipanni a Budapest Bábszínházban

Boribon és Annipanni címmel Marék Veronika könyvsorozatának történeteiből és a Boribon muzsikál című lemez dalaiból készül a Budapest Bábszínház idei évadának első bemutatója. A premiert kedden tartják.

Az Ellinger Edina rendezte nagyszínpadi előadás kifejezetten a hároméveseknek szól, de mivel a Budapest Bábszínház családi színház, és az idősebb óvodás testvéreket sem hagyják otthon a szülők, számukra is élvezhető lesz az előadás – olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az alapanyagot Marék Veronika Boribon-sorozata, valamint a Boribon muzsikál című, 2011-ben az év legjobb gyereklemezének járó Fonogram-díjat elnyert album jelenti. Ennek dalait szintén Marék Veronika jegyzi, zeneszerzője Tallér Zsófia, előadójuk Mórocz Adrienn, aki a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábszínész szakosaként a Budapest Bábszínházban töltötte szakmai gyakorlatát, ősztől pedig a társulat tagja.

Gimesi Dóra dramaturgnak, a színpadi szöveg szerzőjének célja az volt, hogy a „marékveronikaságot” megőrizze, hiszen a Boribon-sorozat sikerének az is a titka, hogy a karakterek nagyon pontosak, a nyelve egyszerű, de nem gügyögő, a történetek pedig szintén egyszerűek, de nagyon igazak.

Az előadásban Annipannit Mórocz Adrienn alakítja, Boribont ketten keltik életre: a bunraku technikát használó bábot Rusz Judit és a macinak a hangját is kölcsönző Bercsényi Péter mozgatják. A lemezről ismert dalokat Mórocz Adrienn és Bercsényi Péter éneklik. Bence szerepében Szolár Tibort láthatja a közönség, a Cicát Bánky Eszter, Szuszit, a kutyát pedig Kovács Katalin eleveníti meg.

Forrás: MTI