Csörte a Nemzeti Színházban

Csörte a Nemzeti Színházban – Fekete Péter kortárs rendezése

Kortárs előadással mutatkozik be október 30-án Budapesten, a Nemzeti Színházban,  a Békéscsabai Jókai Színház Fekete Péter rendezésében, Kara Tünde, Katkó Ferenc, Gulyás Attila és Liszi Melinda főszereplésével.

Kara Tünde - Katkó Ferenc - Gulyás Attila - Fotó: A-TEAM

Kara Tünde – Katkó Ferenc – Gulyás Attila – Fotó: A-TEAM

A szabadkai színház magyar tagozatának dramaturgja, Brestyánszki Boros Rozália Csörte című drámája az ezredfordulón játszódik, alapötlete a 2010-es békéscsabai Magyar Drámaíró Versenyen született egy újságcikk alapján, eredetileg  Csörte a számlák felett – címmel, és a hétköznapi ember számlafizetési harcát helyezte a középpontjába.  A mű kegyetlenül teszi fel kérdéseit: hová lett a kommunikáció ember és ember között, mennyit ér a siker, s egyáltalán mit is jelent.

Liszi Melinda - Fotó: A-TEAM

Liszi Melinda – Fotó: A-TEAM

A helyszín egy határ menti település egy letűnt (s ugyanakkor nagyon is valóságos) világ lakóival. Ebbe az „idillbe” tör be a modern kor váratlanul: mobiltelefon, laptop, skype, chat és a mindent elsöprő sikert ígérő tehetségkutató-verseny, a Trambulin. Mert ki ne akarna sztár lenni? Ki ne akarna csak pár másodpercre részesülni a csillogásból? Generációk, egymástól végzetesen eltávolodott világok találkoznak össze pillanatokra és mennek el könyörtelenül egymás mellett elmulasztva az újra egymásra találás talán utolsó esélyeit.

A sikeres békéscsabai előadássorozat, egy eredményes vajdasági turné és több fővárosi színház (Thália, RAM Colosseum), valamint  a Magyar Televízió felvétele  után, október 30-án a Nemzeti Színház színpadán is bemutatkozik  Brestyánszki Boros Rozália darabja, a Csörte.

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház