Gárdonyi Géza kuckóba zárt világa Kaposváron

Óriás kirakós, stratégiai játék, különleges mesekönyvek, magyar és török viselet-rekonstrukció is várja az érdeklődőket a somogyi megyeszékhelyen szombaton és vasárnap a Rippl-Rónai Múzeum előterében a Gárdonyi Kuckóban.

Gárdonyi Géza (1863-1922) életművével, műveinek legfontosabb figuráival ismerkedhetnek meg az érdeklődők, különleges interaktív elemekkel mutatják be az író sajátos világát a Gárdonyi Kuckóban – közölte a Múzeumok Őszi fesztiválja keretében a rendezvénynek helyet adó múzeum az MTI-vel.

A programról kiadott közlemény szerint az egri Dobó István Vármúzeum munkatársai egy látványos installációt készítettek a jubileumi emlékév – az író születésének 150. évfordulója – alkalmából, és országjáró vándorútra keltek a külső és belső színes nyomással készült sátorral (Gárdonyi egri otthonának másolata), amelyben játékok és feladatok sokaságával várják az érdeklődőket.

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával megvalósult különleges meseprogramot Szalainé Király Júlia irodalomtörténész-muzeológus mutatja be a kaposvári múzeum látogatóinak.

Forrás: MTI
, ,