Rövidfilmeket várnak a 9. Pannonfíling Mozgóképes Találkozóra

Október 7-ig várják a rövidfilmeket a Pannonfíling Mozgóképes Találkozóra, amelyet idén kilencedik alkalommal rendeznek meg  Veszprémben – tájékoztatták a szervezők az MTI-t hétfőn.

Németh Csaba, a Szellemi Regenerációs Társulás elnöke elmondta: az eddigi gyakorlathoz hasonlóan a 2013-as Pannonfíling Mozgóképes Találkozóra is legfeljebb 15 perces vagy kicsivel hosszabb alkotásokat várnak, amelyek műfaji megkötéstől függetlenül, valamilyen módon az úgynevezett Pannon életérzést adják vissza.

A találkozó alapötlete 2005-ben formálódott néhány veszprémi filmrajongó fejében, azóta évről évre megszervezik a kötetlen „mikrofesztivált”, ahol az egész napos vetítés szüneteiben az alkotók és a nézők együtt beszélhetik meg a kisfilmekről alkotott véleményüket a szakmai zsűrivel.

A Pannonfílingen kevésbé a verseny, inkább egy bensőséges filmklub hangulata dominál, ahol a beszélgetések során az alkotók közvetlen visszacsatolást kapnak a filmjükről, és a nézők is bepillanthatnak a filmkészítés kulisszái mögé; ideális bemutatkozási és tesztelési lehetőség amatőr és független filmeseknek – magyarázta Németh Csaba.

A találkozó tervezett időpontja november 30., helyszíne Veszprém új kulturális központja, a Hangvilla lesz.

A nevezéshez szükséges információk megtalálhatók a Pannonfíling Mozgóképes Találkozó honlapján a www.pannonfiling.hu oldalon.

Forrás: MTI