MÜPAMOZI – Szerelmes biciklisták (1965)

Csak egy tánc volt – Magyar táncos filmek ’65-’88

Időpont: 2013. szeptember 16. 19:00 – 23:00
Helyszín: MÜPA, Elõadóterem

Szerelmes biciklisták (1965) – Mafilm, I. Játékfilmstúdió, fekete-fehér, 100 perc

Rendező, forgatókönyvíró: Bacsó Péter
Operatőr: Illés György
Zene: Fényes Szabolcs
Dalok: Cseh Tamás
Vágó: Boronkay Sándor
Házigazda: Réz András

Szereplők: Orbán Tibor , Uri István, Tahi Tóth László, Káldi Nóra, Némethy Ferenc, Román Kati, Darab Virág, Szilágyi Tibor
Közreműködik: Illés-együttes

szerelmes-biciklistak-1965.jpg_368x800

Bacsó Péter, a magyar film kiapadhatatlan humorú ötletgazdája, a legszélesebb skálán játszó rendező, mellesleg nagy slágerek írója is, amikor másfél évtizedes filmirányítói, súlyos filmek forgatókönyvírói tevékenysége után filmhez jutott, a lázadó nyári műfajjal kezdte. A Nyáron egyszerű és a Szerelmes biciklisták oldott hangvételű fiatal-filmek, Balaton-filmek, főleg az utóbbi, sok-sok zenével. A Szerelmes biciklisták főcímén – Fényes Szabolcs mellett – először van ott Cseh Tamás neve, ő szerezte a címadó Biciklista dalát. A film a biciklit mint a hatvanas évek beatnemzedékének „világnézetét énekli meg”. Itt tör be a filmes terepre az Illés-együttes is: a Táskarádió kislemeze még meleg, a Gumi Medve kerthelyiség együtt énekel, táncol velük. A rengeteg jó zenében, kalandban lubickoló film továbbá nemcsak Mary Zsuzsit fedezte fel (aki Koncz Zsuzsa Te szeress legalább című dalát énekli), hanem Káldy Nórát, Dőry (Darab) Virágot, Tahi Tóth Lászlót és Szilágyi Tibort is.

Rendező: Művészetek Palotája, MaNDA

Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban Edenred Ticket Culture & Sport- és Top Prémium ajándékutalvány, Sodexo Kultúra-, Bónusz és Ajándékutalvány, Puebla Ajándék- és Kultúra utalvány, Művészetek Palotája ajándékutalvány ellenében, valamint a SZÉP-kártya szabadidő keretének terhére is megvásárolhatja.

Érvényes Élmény-, illetve Ínyenc-kártyával a Müpa-kártya által nyújtott kedvezmény személyes vagy online vásárláskor is igénybe vehető.

Jegyárak: 1500 Ft

Forrás: MÜPA