A Váci Dunakanyar Színház első saját produkciója – Karinthy Frigyes: Az emberke tragédiája

emberke

A Váci Dunakanyar Színház első saját produkciója 

Karinthy Frigyes: Az emberke tragédiája

Időpont: szeptember 21. szombat 19 óra
Magyar Dráma Napján

Egy különleges előadással várjuk Önöket, hiszen a Magyar Dráma Napján mutatjuk be a színház első saját produkcióját, Karinthy Frigyes: Az emberke tragédiája című zenés darabot. E napon ünnepeljük az alapmű, Az ember tragédiája Nemzeti Színházi bemutatóját, mely a magyar drámairodalom legjelesebb képviselője, és gyakran kerül is színpadra.

A mostani előadás azonban más szemszögből mutatja be a művet. Egy tortaneremben viháncoló kisiskolás társaság köré szervezett alkotói ötletbörze a Madách-parafrázisának nyomán létrehozott minimusical-átirat. Karinthy Frigyes frappáns feldolgozása összegzi a drámai költemény üzenetét és szellemiségét, megtoldva sok humorral és nyelvi játékkal.

ekszerek-ejszakaja-2015-sajtotajekoztato-fise-galeria-2015-szeptember-17-fotok-kaunitz-miklos

Az előadást 2009-ben mutatták be először, mely a Színház- és Filmművészeti Egyetem és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóinak és tanárainak közös munkája során jött létre. Az akkori nagy siker, iskolai turné és a Pécsi Országos Találkozón való bemutató óta pihent a mű, ez ideáig. Az előadásban az eredeti szereplőgárdát láthatjuk: Molnár Gyöngyit (budapesti Madách Színház, Thália Színház), Gulyás Balázst (debreceni Csokonai Színház), Bakos-Kiss Gábort (Nemzeti Színház, debreceni Csokonai Színház) és Kis Domonkos Márkot (Váci Dunakanyar Színház, igazgató).

Ami ebben az alig egy órában történik, az egy laza szövetű, mindvégig komolyan vett játék. Az előadást mindenkinek ajánljuk 6-100 éves korig, annak aki lélekben gyerek maradt, aki gondolatban a nézőtéren velünk játszik. „Játsszuk azt, hogy te vagy…”

Várjuk szeretettel!

A jegy ára: 1500 Ft
Jegyeket vásárolni lehet a színház jegypénztárában (2600 Vác, Dr. Csányi László krt. 58.). Nyitva tartás: hétfő – péntek 16 – 20 óra, szombat 10-13 óra, vasárnap zárva.
Telefon: 06-30-975-5448
Jegyfoglalás: info@vacidunakanyarszinhaz-hu email címen.

http://www.vacidunakanyarszinhaz.hu/

Forrás: Váci Dunakanyar színház

Váci Dunakanyar Színház