Gitáromba kapaszkodva – Zenés könyvbemutató és sajtóbeszélgetés

Gerendas P.

2013. szeptember 13-án, 19:00 órakor, az Olvasás éjszakáján Gerendás Péter Gitáromba kapaszkodva című könyvének és a könyvhöz kapcsolódó új CD-nek élő, zenei bemutatójára kerül sor az Örkény István Könyvesboltban.

Gerendás Péter

Gerendás Péter

Gerendás Péter Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, előadóművész, szövegíró élete eseményeiből és a közelmúltban őt ért támadásokból merítve új könyvvel és lemezzel jelentkezik.

„Az egész egy hatalmas érzelmi mélypontnak köszönhető, mert ahhoz mindig érezni kell a talajt a lábad alatt és onnan elrugaszkodni, hogy valamit újrakezdhess. Az adott pillanatban nem gondoltam, hogy új lemezt készítsek, főleg azt nem gondoltam, hogy könyvet írjak. Az elmúlt hónapokban egyre több kérdés merült fel. Ezért jutottam arra a döntésre, hogy elmondom az események hátterét, és megmutatom, hogyan áll össze dalokká egy-egy érzés.” – írja a szerző.

A zenész pénteken 19:00 órától az Örkény István Könyvesboltban (1137 Budapest, Szent István krt. 26.) zenés bemutató keretein belül tárja az olvasók elé új könyvét és hozzá kapcsolódó új albumát. A könyv és a lemezen helyet kapott 11 dal az emigrációs levélben felvetett problémákat járják körül.

„Azt mondják: Ha az élet kifordul a négy sarkából, gazdagabban áll össze.”

Az előadást egy sajtóbeszélgetés zárja, melynek során a szerző válaszol a róla és könyvéről szóló újságírói kérdésekre.

Az Olvasás éjszakája és a Kossuth Kiadó programjairól részletes információt a Kossuth Kiadó (http://www.facebook.com/kossuthkiado) és Gerendás Péter Facebook oldalán olvashatnak az érdeklődők.

,