Időfutár videopályázat diákok részére

Az Időfutár – A körző titka című rádiójátékhoz és könyvhöz kapcsolódóan saját készítésű kisfilmmel pályázhatnak 11-19 év közötti fiatalok szeptember 30-ig a Pozsonyi Pagony kiadó kiírására.

A diákok a könyv négy előre megadott jelenete közül választhatják ki, hogy melyikből forgatják le maximum ötperces kisfilmjüket. A jelenet szereplői lehetnek valóságos emberek, de akár gyurma- vagy legófigurák is, ebben szabad kezet kapnak a diákok – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A kiadó honlapján (www.pagony.hu/idofutar) és a program Facebook-oldalán (www.facebook.com/idofutarok) részletes segítséget kapnak a filmezni vágyók, akik egyénileg, csoportosan vagy osztályukkal is pályázhatnak. A honlapon, illetve a közösségi oldalon az előre megadott szövegkönyvek is megtalálhatók.

A munkákat elbíráló zsűriben Tasnádi István, a történet egyik írója, M. Tóth Géza filmrendező és Péterfy Bori énekes, az Időfutár rádiójáték szereplője foglal helyet.

Az Időfutár egy fiataloknak szóló hangjátéksorozatnak indult, amely egy kamaszlány kalandjait meséli el. A Kossuth Rádióban hétköznap esténként sugárzott műsor idén könyv formájában is napvilágot látott a Pozsonyi Pagony Kiadó gondozásában. A történetet Tasnádi István, Jeli Viktória és Gimesi Dóra írta.

Forrás: MTI