Nyomozás – Kiállítás és detektív játék

Megfigyelés, logika, memória
Időpont: 2013. szeptember 14 – 2013. november 3.

01_plakat

Éles szem, fürge ész, kiváló memória: ezek a tulajdonságok teszik az egyszerű kíváncsiskodót mesterdetektívvé. A Nyomozás – kiállítás és detektív játék látogatói most kipróbálhatják, mennyire jó megfigyelők, mennyire tudnak olvasni a nyomokból, és milyen ügyesen illesztik össze a szellemi kirakós darabkáit, azaz kinyomozhatják, milyen nyomozó válna belőlük!

02_nyomozas

Az érdeklődők az interaktív kiállítást végigjárva betekintést nyernek a nyomozás világába: megtudhatják az idők során milyen sok területen volt szükség szemfüles detektívekre, és hogy az egykori kódfejtők miként bukkantak a múlt titkainak kulcsára, de kiderül az is, milyen jeleket értelmezett az indián nyomkereső, hogyan dolgoznak a nyomkövető kutyák, tényleg egyformák-e az ikrek ujjlenyomatai, vagy hogy mit árulnak el mások önkéntelen gesztusai.

03_nyomozas

A vendégek a tréfás játékok, rejtvények során rácsodálkozhatnak, miképpen lehet egy eredeti műtárgyat megkülönböztetni a hamisítványtól, miközben arról is meggyőződhetnek, hogy a legjelentéktelenebb apróság is döntő lehet, legyen szó századok óta szunnyadó titokról vagy hipermodern eszközöket bevető felderítő akcióról.

04_nyomozas

A látogatók nem mindennapi feladatot kapnak: a több száz méter hosszú nyomozó-szőnyeget követve a Magyar Mezőgazdasági Múzeum termein át maguk is végére járhatnak egy izgalmas rejtélynek, és kézre keríthetik egy gyémántrablás tettesét.

05_nyomozas

Vajon sikerül elfogni a tolvajt? A nyomozóknak a megfejtés érdekében minden tudásukat latba kell vetniük! Szükségük lesz némi fortélyra, éles szemre, jó orra és biztos fülre. Ha mindez megvan, kell még mellé sok-sok lelemény, kitartás és vaslogika, hogy a nyomokat helyesen értelmezzék. Ám ha ez sikerül, a jutalom sem marad el!

06_nyomozas

A Nyomozás kiállítás és detektív játék 2013. szeptember 14-től november 3-ig várja a kalandvágyó érdeklődőket a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban.

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Városliget, Vajdahunyadvár
Nyitva tartás: H zárva, K-V 10-17 óráig

Belépőjegy árak: felnőtt 1450 Ft, gyermek 1250 Ft, csoportos 890 Ft, családi 4950 Ft

07_nyomozas

Nyitási kedvezmény csoportoknak: a kiállítást szeptember 27-ig, hétköznapokon 790 forintos kedvezményes áron tekinthetik meg a látogatók.
Egyéb kedvezmények ezen időszak alatt nem vehetők igénybe.

 A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető.

Csoportok bejelentkezése: 06 1 422 0765, 06 1 363 2711

Bővebb információ: www.mezogazdasagimuzeum.hu

,