Évek óta nem tapasztalt pályázókedv volt az idei ARC-on

Hosszú évek óta nem volt akkora a pályázó kedv, mint amilyen az idei, 13. alkalommal kiírt ARC plakátpályázatot jellemezte – közölte pénteken Geszti Péter, az ARC egyik alapítója a legjobb munkákból az Ötvenhatosok terén rendezett kiállítás megnyitóján.

ARC kiállítás a budapesti Ötvenhatosok terén 2013. szeptember 6-án. - MTI fotó: Soós Lajos

ARC kiállítás a budapesti Ötvenhatosok terén 2013. szeptember 6-án. – MTI fotó: Soós Lajos

A több mint 1400 pályaműből a zsűri által legjobbnak ítélt 125 plakátot péntektől szeptember 22-ig lehet megtekinteni a kiállításon.

A Mi történt velünk? című „közérzeti pályázat” fődíját Frenyó Teodórának ítélte oda a zsűri Rossz nevelés című alkotásáért. A második helyezett Szabó Eszter Judit és Kun Dávid Az nem lehet, hogy annyi… című munkája lett, a harmadiknak járó díjat Dobi Nóra és Gáspár Attila vehette át a Már megint hiányzik című plakátért.

Geszti Péter üdvözölte, hogy „Magyarországon még mindig léteznek olyan önállóan gondolkodó emberek, akik tudják artikulálni véleményüket”, a reklámszakember véleménye szerint ez látszott a kritikát, önkritikát és humort sem mellőző beérkezett anyagokban. A szervezők szerint a pályázat címeként feltett kérdés aktualitását a rég nem tapasztalt pályázókedv is igazolja.

Az első három helyezés mellett különdíjakat is osztottak.

Nem csak a zsűri és a szponzorok, de a látogatók is szavazhatnak kedvenc plakátjukra az ARC Facebook-oldalán (www.facebook.com/arcmagazin), az eredményt október 1-jén hirdetik ki.

A díjazottakról, a zsűriről és a pályázatról a kiállítás online magazinjában és katalógusában, az ARClapban lehet olvasni ( www.arcmagazin.hu/arclap/).

Forrás: MTI