Fotópályázat állami tulajdonban lévő műemlékek megörökítésére

Fotópályázatot írt ki az állami tulajdonban lévő műemlékek megörökítésére a Wikimédia Magyarország Egyesület és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.

Pályaművét bárki benyújthatja a http://wikilovesmonuments.hu/contest.php oldalon szeptember 30-ig, aki a kiírók által létrehozott hazai műemlékvédelmi listából kiválasztott objektumról készít digitális formátumú fényképet. A műemlékek közé sorolják az épületek mellett a Dunát, a hidakat és a rakpartok egy részét is.

Az érdeklődők akár több képet is beküldhetnek, a pályázaton való részvétel díjmentes – közölte a kiírás kommunikációjával foglalkozó cég pénteken az MTI-vel.

A képek értékelésénél elsődleges szempont a kép tárgyának objektív bemutatása. A szervezők olyan fotókat várnak, amelyek a valósághoz hűen, minél kevesebb zavaró tényezővel és minél jobb minőségben ábrázolják a műemlékeket.

A 10 legjobbnak ítélt képet továbbítják a nemzetközi zsűrinek, amely az így beérkező műemlékfotók közül kiválasztja és díjazza a 2013-as Wiki Loves Monuments legjobb képeit.

A Wiki Loves Monuments a kulturális örökség megőrzését és megismerését célzó nemzetközi fotópályázat, amelynek hazai partnere idén az MNV Zrt.

Forrás: MTI