Borbás Edina: Hullámok csapdája 1. – Könyvajánló

Örömmel fogtam kezembe ezt a kötetet. Mindig lázba hoznak az első könyves írók, hiszen még nincs mihez hasonlítani adott művüket, ezért elvárások és feszültség nélkül vághatunk bele az olvasásba, tudván, hogy szinte mindegy mit kapunk az az ELSŐ lesz: egyedi és megismételhetetlen.

borbas_edina_hullamok_csapdaja_cover

A regény kiadójával szintén ez volt az első találkozásom, mostanra kezdem érteni miért is választották ezt a nevet: „Álomgyár”.

Szerettem volna kicsit jobban „képbe kerülni”, így gyorsan elolvastam két Edinával készített interjút és rögtön kitűnt, hogy ő egy igazán közvetlen ember, akit csak az a cél vezérelt regénye megírásakor, hogy kiírja magából és megossza gondolatait másokkal. Szórakoztatni szeretné a nagyérdeműt ezen történetével és azt hiszem ez elég jól sikerül is.

Minden ember életében eljön az a pillanat, amikor csak úgy szeretné élni az életét. Nem komplikálni túl, vagy agyalni bármin, csak leereszteni, megpihenni. Pontosan egy ilyen pillanatban kell elővenni a Hullámok csapdáját és elmerülni a történetben. Hiszen egy regény soha nem kér többet, csak éppen egy kis figyelmet.

A történet New Yorkban kezdődik, ahol megismerjük főhősnőnket, a zongorista Arabellát, aki bár kinézetre átlagos, az egyénisége annál színesebb. Jelentkezik egy valóságshow-ba, ami egy óceánjárón zajlik majd.

Nem szeretnék túl sokat elárulni a történetről, mindenki derítse csak ki maga mi is fog pontosan ezen a hajóúton hőseinkkel történni, de az biztos, hogy lesz itt minden nem csak romantika, de ármánykodás, merénylet, izgalom egyaránt.

Szerencsére az írónő nem vállalta túl magát és sikerült azon a határon belül maradnia, ahol még minden karakter kidolgozására bőven jut idő és hely is a regényben.

Pontosan ez lesz az a tulajdonsága Borbás Edinának, ami nagyszerű első könyvessé teszi, hogy nem akar túl sokat adni, de mégis sikerül eleget adnia az olvasóknak, ahhoz hogy csak sodródjunk a történettel és várjuk mi fog történni a következő oldalon.

A különböző személyiségjegyek és jellemvonások megfelelő ötvözésével létrehozott karakterek nem csak szórakoztatóak, de szerethetőek is. Nincsen igazán hiányérzetünk, hogy valami vagy valaki kimaradt volna. Jól el lettek találva a szereplők, nem csak összeillenek de tökéletesen ki is egészítik egymást.

Azt hiszem, így pár nappal a könyv elolvasása után nyugodtan mondhatom, még mindig ott motoszkál bennem, hogy vajon mi lesz Arabella sorsa?

Strandkönyv ide, vagy oda, nagyon szórakoztató regénnyel állunk szemben, ami tökéletesen fel tud dobni egy unalmas délutánt és még tengerpart és nyugágy sem kell hozzá, esetleg csak egy jó pohár bor.

És ezután pedig már csak türelemmel kell lennünk, amíg Arabella történetének folytatását kezünkbe foghatjuk. Csak így tovább Edina! Köszönjük az élményt!

Hurta Orsolya

Kapcsolódó cikk: Elsőkönyves íróé lehet a nyár strandregénye