Kőbánya blues augusztus 20-án Póka Egon 60. születésnapja jegyében

Hosszú évek után ismét lesz ingyenes koncertsorozat augusztus 20-án Budapest mértani közepén, Kőbányán, az Óhegy parkban. A rendezvény főszereplője a 60. születésnapját ünneplő blues zenész, Póka Egon basszusgitáros.

A Kőbányán született, és augusztus 19-én 60 éves Póka Egon a hetvenes évek elejétől olyan zenekarokban játszott, mint a Juventus, a Metro, 1978-tól 1993-ig a Hobo Blues Band tagja volt, 1997-től 2009-ig pedig a P. Mobilban zenélt. Húsz éve, 1993-tól a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete által alapított és fenntartott Kőbányai Zenei Stúdió Művészeti Szakiskola igazgatója.

Póka Egon Hobóval (Földes László) együtt lép színpadra 20 óra 30 perckor. Mivel a basszusgitáros számára a fő irányzat Jimi Hendrix stílusa, Hobónak pedig Jim Morrison és a Rolling Stones a kedvence, ezen az estén minden bizonnyal a külföldi legendákat is felidézik a színpadon.

A koncertek 14 óra 30 perckor kezdődnek, fellép a Pace Palmers, az Anna and the Barbies, Ferenczi György és a Rackajam, a Tátrai Trend, végül Hobo és Bandája. A tűzijáték 22 óra 15 perckor kezdődik, a nap során gyerek- és más kísérőprogramok várják az érdeklődőket.

Forrás: MTI