A RaM Colosseumban lép fel a Los Vivancos

Szerdán mutatkozik be Budapesten a Los Vivancos formáció, amely hét spanyol zenészből és táncművészből áll. Aeternum című műsorukban az ugyancsak héttagú magyar Maszka Band muzsikál.

Spanyol- és olaszországi turnéjuk, londoni fellépésük után érkeznek Budapestre – közölte az MTI-vel a turné megszervezésében közreműködő Armel Produkciós és Sajtóiroda Nonprofit Kft.

Aeternum című új programjukat Daniele Finzi Pasca (a Cirque du Soleil Corteo című előadásának alkotója), Julie Hamelin (Cirque Eloize társalapítója) és Fernando Velazquez (a The Orphanage című film dalainak zeneszerzője) elképzelései alapján állították össze.

A sok rétegű est műfaji meghatározása nem könnyű – írják, így az alkotók – Daniele Finzi Pasca és Julie Hamelin – elképzelését adják közte: „az ember és halhatatlanság között a művészet a kapocs. A művészetben a lehetetlen is lehetséges: bárki megízlelheti az örökkévalóságot, a képtelen fantázia valósággá válhat, a halandó pedig halhatatlanná. Az Aeternumban ízekre szedjük a valóságot, az okkultból a lehető leglátványosabb módon sarjad a szépség.”

Flamenco, balett, kortárs tánc, harcművészet, népi hagyomány, akrobatikus mutatványok, varázslat, cirkusz, sodró zene – ezek az összetevők alkotják az Aeternum című programot.

A Los Vivancos formációt hét spanyol zenész és táncművész alapította 2007-ben. Első produkciójukkal, a 7Brothers-szel, amelyet ők koreografáltak, rendeztek, és amelyhez a zenét is maguk szerezték, több mint 35 országban léptek fel több millió néző előtt.

Vendégül látta őket Stephanie monacói hercegnő és Antonio Banderas is. A francia énekes és szövegíró, Mylene Farmer Avant Que LOmbre koncertjéhez ők készítették a koreográfiát, amelyet a párizsi Bercy stadionban, 18 ezer ember előtt mutattak be.

Az Armel Produkció és Sajtóirodával létrejött koprodukció nem csupán a magyar zenészek formációjának Maszka Band bevonásával vált részben magyarrá: a darab zeneszerzője, Fernando Velazquez a különleges turné kedvéért a zenét is átdolgozta.

A Maszka Band tagjai: Süveges Renáta (harsona), Sándor Flóra (oboa), Bulatovic Éva (gitár), Vass Noémi (kürt), Oláh Zsófia (ütő), Nagy Eleonóra (trombita) és Muck Éva (basszusgitár).

Forrás: MTI
,