Sziget – Pálinkaivás és erőspaprika evés a magyarságpróbán

Az óriáskerék melletti Go to Hungary sátorban „rodeószörfözés”, országismereti kérdések, erőspaprika evés, pálinkaivás és játékos feladatok várják a magyarságpróba vállalkozó kedvű résztvevőit augusztus 5-től a Sziget fesztiválon.

sziget

A Magyar Turizmus Zrt. sátrában a játékos feladatok mellett a tájékoztatásra is hangsúlyt fektetnek, hiszen a vállalat célja, hogy a külföldi közönség ne pusztán fesztiválhelyszínnek, hanem vonzó úticélnak is tekintse Magyarországot az év minden szakaszában – szerepel a cég MTI-hez eljuttatott közleményében.

A helyszínen napra kész információkkal szolgálnak Magyarország turisztikai kínálatáról, és tesztelhetők lesznek az idei szakmai kiállításokon sikeresen debütált interaktív játékok is: a memóriajáték az ország turisztikai „termékeire” (Budapest, Balaton, spa és wellness, hungarikumok, kastélyok és várak), a kirakós puzzle pedig a kilenc hazai turisztikai régió jellegzetességeire épül. A sikeres játék után megjelenő QR-kód leolvasásával a játékos fényképes leírásokat tölthet le okostelefonjára.

A vállalat honlapjai és hírlevelei mellett külképviseletein keresztül számos európai országban Facebook-aktivitásokkal is népszerűsítette a Sziget fesztivált. Az oldalak követői lépésről lépésre nyomon követhették a fesztivál előkészületeit és a programok alakulását. Ausztriában az egyetemeken, valamint különböző rendezvényeken is megjelentek a fesztivál beharangozó hirdetései, szórólapjai, valamint sajtó- és hírügynökségi anyagokat tettek közzé Horvátországban, Olaszországban, Spanyolországban és Lengyelországban egyaránt.

Forrás: MTI

Az esemény weboldala

Kapcsolódó cikkek: Sziget – A Muzsikás a népzene csodáját mutatja be
A Quimby Csodaországot épít a Sziget nulladik napra
Utcaszínházak a Szigeten
Quimby: regényszerű könyv a 22 évről, a Sziget-házibulira időzítve