LGT-koncertet rendeznek "tabáni hangulatban" Alsóörsön

„Fűben heverős”, az egykori tabáni bulik hangulatát idéző koncertet ad a Locomotiv GT az alsóörsi Európa Kempingben augusztus 18-án, a több helyszínes Nagyon Balaton fesztivál részeként.

Az egész napos eseményre augusztus 9-ig vásárolhatnak kedvezményes jegyeket az érdeklődők országszerte. A belépőjegy a strand használatát is magában foglalja, emellett az artistaképző növendékei, mutatványosok, utcazenészek és LGT DJ-k is szórakoztatják a közönséget napközben, valamint lesz egy LGT-butik is, ahol relikviákat vásárolhatnak a rajongók. Érdekesség, hogy a budapesti Nyugati pályaudvarról zenevonat szállítja az utasokat az alsóörsi koncertre és vissza a fővárosba.

Az együttes nyilvános hangpróbáján délután 4 órától vehet részt a közönség, majd az esti órákban elkezdődik a háromórás koncert, amelyen elhangzanak azok a dalok, amelyeket „mindenképpen el kell játszani”, valamint olyanok is, amelyek időhiány miatt kimaradtak az arénabeli koncertekből – mondta el Presser Gábor, a zenekar vezetője a Tabánban rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón.

Az 1971-ben alakult Locomotiv GT-ben Presser mellett Somló Tamás (basszusgitár, ének, fúvós hangszerek), Solti János (dob) és Karácsony János (gitár, ének) szerepel. A közreműködő muzsikusok egy kivételével ugyanazok lesznek, mint az Arénában: Kovács Péter Kovax a Queen Mary 2 óceánjáró hajóra kapott szerződést, őt Jamie Winchester gitáros helyettesíti. A többiek: Dely Domonkos (ütőhangszerek), Papesch Péter (basszusgitár), Kovács Ferenc (trombita), Csányi István (szaxofon), Elek István (szaxofon).

A vásárlók háromféle jegy közül választhatnak: az álló, fűben fekvő-ülő augusztus 9-ig 6990, utána 8500, a rajongó jegy 9990, illetve 12990, a VIP belépő pedig 17 990, illetve 19 990 forintba kerül.

A Locomotiv GT eddig 13 stúdióalbumot készített, ért el sikereket Nagy-Britanniában és Amerikában is. A csapathoz számos sláger fűződik, köztük a Zenevonat, a Neked írom a dalt, az Ilyen a boksz vagy a Ringasd el magad.

Az LGT 1992-ben bizonytalan időre felfüggesztette tevékenységét, majd 1999-ben a Felvonulási téren játszott, 2002-ben és 2007-ben pedig a Hajógyári-szigeten. Közben néhány szám erejéig 2009-ben a Sziget fesztiválon a Zene a rasszizmus ellen koncerten volt LGT-blokk, 2011 decemberében Zorán Aréna-koncertjén álltak színpadon két szám erejéig, végül idén februárban következett a tripla Aréna-koncert.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikk: LGT-fesztivál: 2002 után másodszor, ezúttal a Balaton mellett