Kárpátaljára is elutazik idén a Virágkarnevál

Idén első alkalommal Kárpátaljára is elutazik a debreceni Virágkarnevál: augusztus 24-én az egyik virágkocsi a Debreceni Népi Együttes kíséretében mutatkozik be Ungváron.

Fotó forrás: Wikipédia

Fotó forrás: Wikipédia

Az idei 44. virágkarnevál szervezői arról is tárgyalnak, hogy az augusztus 20-i debreceni karneváli meneten fellépjen az ukrán Transcarpathian Folk Choir együttes is – közölte Kerekes Sándor, a Főnix Rendezvényszervező Kft. kommunikációs vezetője szerdán az MTI-vel.

A virágkocsit Ukrajna nemzeti ünnepén, az augusztus 24-i függetlenség napján kiállítanák a kárpátaljai városban.

A 145 kilométeres távolság alatt számos technikai akadályt kell majd leküzdeni a virágkocsi speciális méretei miatt. A kompozíció például a záhonyi Tisza-hídon a magasságkorlát miatt nem tud átmenni, ezért várhatóan szét kell szerelni, majd újra fel kell építeni.

A Debreceni Virágkarnevál a sok éves hagyományt folytatva ezenkívül még Nagyváradra is elutazik, ahova augusztus 21-én több virágkocsi érkezik.

2011-ben már született megállapodás arról, hogy az egyik debreceni virágkocsit Ungváron is bemutatják, azonban akkor az ukrán határőrök a papírok hiányára hivatkozva nem engedték be a kompozíciót az országba.

Forrás: MTI