Afganisztánba "exportálná" műsorát a Britain's Got Talent producere

Afganisztánban is elindítaná világhírű televíziós tehetségkutató műsorát Simon Cowell, a Britain’s Got Talent producere.

A vetélkedő – amelynek brit változatát az idén a magyar Attraction látványszínház nyerte – a The Sun csütörtöki beszámolója szerint az 1TV nevű afganisztáni csatornán futna. Az Afganisztánban szolgáló brit katonák is jelentkezhetnének a válogatókra, de a legnagyobb brit bulvárlap forrásai szerint a program zsűrije helyi sztárokból állna.

Az 1TV a The Sun által idézett bennfentesek szerint „progresszív” tévéadónak számít, rendszeresen sugároz szórakoztató műsorokat, amelyekben nők is fellépnek.

Afganisztán lesz az 58. olyan ország, amelyben – várthatóan ősszel – elindul a mára világmárkává fejlődött Britain’s Got Talent helyi verziója.

Az Attraction volt az első külföldi társulat, amely a vetélkedő nagy-britanniai változatát nyerte meg. A magyar látványszínház bravúros árnyjátékra alapuló előadásai már a válogatókon hatalmas sikert arattak, és a csapatot az idei vetélkedősorozat elejétől fogva abszolút favoritként tartotta számon a londoni fogadóipar és a brit sajtó.

A három héttel ezelőtti döntőben aratott diadallal 250 ezer font (87 millió forint) pénzjutalom járt, és az Attraction jogot nyert arra is, hogy részt vegyen az idei Királyi Varietén, ahol az uralkodócsalád tagjai előtt léphet fel.

Forrás: MTI