Magyarul is megjelenik a világhírű amerikai professzor önéletrajzi könyve

monroe e. priceAz Ünnepi Könyvhét egyik sikerkönyve lehet az amerikai Monroe E. Price könyve, amely „Menekülő tárgyak – Bécsi álmok Amerikában” címmel jelenik meg a Háttér Kiadó gondozásában. Az önéletrajzi kötet az angol és a német nyelvű kiadások után jelenik meg magyarul is.

A szerző a Magyarországon is jól ismert, a Közép-Európai Egyetemen is oktató amerikai professzor, Monroe E. Price. Ő hathónapos csecsemőként az Anschluss elől menekült családjával a fasizálódó Bécsből az Egyesült Államokba, miközben családja egy része Bécsben, Magyarországon, Szlovákiában maradt és jelentős részben elpusztult a vészkorszakban. Ő  maga már amerikaiként nőtt föl és futott be nemzetközi egyetemi karriert. Néhány éve felvette az osztrák állampolgárságot, ennek apropóján ebben a kötetben az élettörténete feldolgozásával azon a dilemmán gondolkozik, hogy mennyiben számít ő „menekültnek”, mit jelent neki az osztrák és a magyar kötődés, mi a viszonya származásának helyéhez.

„Monroe Price Bildungsromanja életteli és szórakoztató, sodrása olykor egy Michael Crichton-krimiével vetekszik, érvelésének meggyőző ereje pedig egy New York Times-vezércikkével” – írja a kötetről Charles Fenyvesi. Monroe E. Price a Pennsylvania Egyetem és a Yeshiva Egyetem jogászprofesszora, kutatásaiban a kommunikáció- és médiajog közpolitikai összefüggéseit vizsgálja. Széleskörű nemzetközi tudományos és civil együttműködések létrehozójaként számos új kommunikáció-elméleti programot és kutatóközpontot alapított Londonban, Oxfordban, a budapesti Közép-európai Egyetemen, valamint a Pennsylvania Egyetemen. Könyveit és tudományos publikációit számos nyelvre lefordították, előadásait kiemelt érdeklődés övezi a világ minden táján.

Monroe E. Price: Menekülő tárgyak – Bécsi álmok Amerikában
Fordította: Gács Anna
Háttér Kiadó

Terjedelem: 220 oldal + 16 oldal fotómelléklet
Méret: 142×197
Kötés: Keménytáblás
Ár: 3490 Ft
ISBN: 9786155124136

További információ:
http://www.hatterkiado.hu/konyveink/menekulo-targyak