A brit fogadóirodáknál már nyert az Attraction

A brit fogadóirodáknál már meg is nyerte a Britain’s Got Talent tehetségkutató vetélkedőt a magyar Attraction látványszínház, amelynek árnyjátékra épített előadásai a brit tévéshow zsűrijét és a sajtót is rendre elbűvölik.

Az egyik legnagyobb fogadóhálózat, a Ladbrokes pénteken az összes induló közül a magyar társulat győzelmét kínálta játékra listavezető favoritként. A cég 6/5-ös nyereményesélyt írt ki az Attraction diadalára. Ez azt jelenti, hogy aki erre a tétre tesz fel 100 fontot, és fogadása bejön, a jutalékok és egyéb járulékok levonása után hozzávetőleg 220 font nyereményre számíthat.

A Ladbrokes pénteki esélylistájának második helyezettje, a Richad & Adam énekes duó is messze lemaradva, 6/1-es téttel követi a magyarokat. Az esélyek megítélési különbségét jelzi, hogy aki az ő győzelmükre tesz fel 100 fontot, helyes tipp esetén 700 fontot kasszírozhat a jelenlegi kiírás alapján.

A Daily Mail című konzervatív napilap pénteken két teljes újságoldalnyi, fotókkal gazdagon illusztrált riportot szentelt a magyar társulatnak.

Lisa Sewards riporter részt vett egy közös próbán az Attraction árnytáncosaival. A produkció nehézségét hangsúlyozva megírta, hogy azóta is fáj a térde, lábai összegabalyodtak és általánosságban is úgy érzi magát, mintha kemény edzésprogramot teljesített volna. „Árnyéka vagyok szokásos önmagamnak – és ez az elmúlt egy órában szó szerint volt értendő” – írta a Mail újságírója.

Sewards hangsúlyozza, hogy az Attraction válogató fellépéseit az elmúlt egy hónapban 17 millióan nézték meg a YouTube videoportálon.

Szűcs Zoltán, a társulat alapítója és koreográfusa a beállítások pontosságának szükségességéről elmondta: egyetlen milliméternyi eltérés az egész képet megváltoztathatja. Minden a fényforrás és a vetítőernyő távolságától függ, mert ezen múlik, hogy a figura kisebb vagy nagyobb lesz-e – teszi hozzá.

A lap megírja, hogy amikor a társulat megtudta, hogy a Britain’s Got Talent más európai országokból érkező előadókat is fogad, elküldték előadásuk videofelvételét a producereknek, és ezután meghívták őket a birminghami válogatóra. „Ez lett az a nemzetközi áttörés, amelyre vártak” – áll a Mail pénteki beszámolójában.

A lap felidézi, hogy a Twitter üzenőportálon többen is kifogásolták külföldiek részvételét a brit tehetségkutató műsorban. Simon Cowell, a show producere és első számú ítésze azonban kiállt e gyakorlat mellett, kijelentve: Nagy-Britannia Európa része és hízelgő, hogy a külföldiek hajlandók iderepülni, csak azért, hogy benevezhessenek a vetélkedőbe. „Ez azt jelenti, hogy a briteknek össze kell szedniük magukat” – tette hozzá a nemzetközi hírű sztármenedzser a Daily Mailnek nyilatkozva.

Forrás: MTI

,