Nicole Krauss, Esterházy Péter, Dragomán György és Bán Zsófia a Hay Fesztiválon

A 25 éve alapított Hay Fesztivál mára a világ egyik legjelentősebb kulturális esemény-sorozatává nőtte ki magát, melyet öt kontinens tizenegy városában rendeznek meg. Május 17-21. között a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Közép-Európai Egyetemen és az Akvárium Klubban nemzetközi hírű írókkal, gondolkodókkal, muzsikusokkal és ismert magyar szerzőkkel találkozhat a hazai közönség a Budapesti Hay Fesztiválon. A magyar fővárosba látogat többek között az egyik legjelentősebb amerikai regényíró, Nicole Krauss, Carl Bernstein, amerikai oknyomozó újságíró, a fesztivál alapító igazgatója, Peter Florence pedig Esterházy Péterrel beszélget majd.

Nicole Krauss-szal beszélget Bán Zsófia

n.k._b.zs2013. május 17., péntek, 19 óra
CEU, Nagyterem, 1051 Budapest, Nádor u. 9.

Nicole Krauss, akit a New York Times „az Egyesült Államok egyik legjelentősebb regényírójaként” tart számon, legújabb, Nagy Palota című kötetét mutatja be. A szerelem története című, magyar és angol nyelven egyaránt bestsellerré vált korábbi művét a Magvető Kiadó az írónő budapesti látogatása tiszteletére jelentette meg újra. Nicole Krauss-szal Bán Zsófia író, esszéista, irodalom- és művészetkritikus, a Magvető szerzője beszélget.

A magyarországi Amerikai Nagykövetség és a Magvető Kiadó együttműködésével
Angol-magyar szinkrontolmácsolással
Jegyár: 600/400,- Ft

Elmondjuk a külföldieknek?
Borkóstolás és beszélgetés

tn_200x400_502013. május 19., vasárnap, 13 óra
PIM étterem, 1053 Budapest, Károlyi Mihály utca 16.

Az író, költő, és a borászat terén is jártas Dragomán György, valamint Xanthe Clay, a The Daily Telegraph munkatársa magyar borász barátaik társaságában a magyar bor reneszánszáról és szélesebb körben történő megismertetéséről beszélget. A jegyár kiváló borok kóstolóját és a kísérőül felszolgált borkorcsolyák árát is tartalmazza.

A Royal Tokaji, a Budapesti Bortársaság és a Magvető Kiadó együttműködésével
Angol-magyar konszekutív tolmácsolással
Jegyár: 1500,- Ft

Peter Florence Esterházy Péterrel beszélget

tn_200x400_142013. május 19., vasárnap, 19.30
PIM, 1053 Budapest, Károlyi Mihály utca 16.

A világ egyik legjelesebb regényírójával, a Semmi művészet, a Javított kiadás és a Harmonia Caelestis szerzőjével Peter Florence, a Hay Fesztivál alapító igazgatója beszélget.

A Magvető Kiadó együttműködésével
Magyar-angol szinkrontolmácsolással
Jegyár: 600/400,- Ft

Budapesti irodalmi séta

tn_200x400_502013. május 20., hétfő, 17 óra
Találkozó az InterContinental Szállodánál

Budapest irodalmi világát bemutató séta Dragomán György kalauzolásával, a Centrál, New York és Hadik Kávéházak érintésével.

A Magvető Kiadó és a Blue Guide együttműködésével
Magyarul és angolul
Jegyár: 600/400,- Ft

Jegyinformáció:
A beszélgetésekre elővételben vásárolható jegy a Petőfi Irodalmi Múzeum jegypénztárában vagy a www.port.hu weboldalon. A programok napján a helyszíneken is váltható jegy.

További információ a Hay Fesztivál honlapján: www.hayfestival.com

Forrás: Hay Festival of Literature & the Arts

Magvető Kiadó