Színházak éjszakája

A főpolgármester szerint a fenntartó fővárosi önkormányzat köszönettel tartozik a hálás közönségért és a sok teltházas előadásért, és a Színházak éjszakája tavalyi sikere után fel sem vetődött, hogy ne legyen folytatás.

színházak éjsz.

A japán színészek között él a mondás a különleges harmadik szemről, vagyis a színész egy szemével csak a nézőt figyeli. A Színházak éjszakáján fordított a helyzet, a nézők láthatnak a kulisszák mögé: lesznek táncórák, katonadalok, jelmezpróbák, közönségtalálkozók és sok zene. Színházasdit játszik szinte az egész város – mondta Tarlós István a hétvégi fővárosi rendezvény pénteki sajtótájékoztatóján.

A városvezető úgy vélte, közös munka és felelősség, hogy mozgásban tartsák a nézőket és képesek legyenek hatni rájuk.

Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója a nézők hűségét hangsúlyozta és azt, hogy a színházba járók közösségi élményre vágynak. Ennek az élménynek a megsokszorozása hívta életre ezt a „kalandos éjszakát”, ahol a cél, hogy a színház mindenkié lehessen.

Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója arról beszélt, hogy a Színházak éjszakájával sokat nyer a néző, mert más aspektusból is megismerheti a teátrumot. „Sokat kapnak a színházak, a színészek pedig sajátos oldalukról is megmutatkozhatnak”.

Mint elhangzott, a több mint száz előadás között sok új bemutató lesz, a programok üzenete pedig az, hogy a fővárosi színházak energikusak, élénkek, életörömöt közvetítenek.

A Színházak éjszakáját szombat déltől vasárnap hajnalig rendezik, a Fővárosi Önkormányzat 14 színháza várja a közönséget.

A rendezvény programja a www.szinhazakejszakaja.hu oldalon olvasható. A Színházak éjszakája támogatója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), a közmédia több magazinműsorában és hírműsorában is szó lesz a rendezvényről. A Kossuth Rádió Belépő című műsora élőben közvetíti a Thália Látványstúdióból az eseményeket 22 óra 10 perctől éjfélig.

Forrás: MTI
MTI fotó: Kallos Bea