Színházak éjszakája – Programok a Kolibri Színházban, a Budapest Bábszínházban és a Jurányi Inkubátorházban

A Kolibri Színház, a Budapest Bábszínház és a Színházak éjszakájához az idén csatlakozó Jurányi Inkubátorház is változatos programmal várja szombaton a közönséget, amely Bábkukucskáló barangoláson, a Mario és a varázsló előadásán, valamint az esemény a Jurányiban megszervezett hajnali záró programján is részt vehet.

A Budapest Bábszínházban Bábozó tobzódás elnevezéssel az előcsarnokban ügyességi játékokon vehetnek részt a gyerekek és felnőttek 14 órától 19 óráig: horgásztóban lehet pecázni, palacsintasütővel egyensúlyozni, hosszú cipővel oszlopot kerülni, rugóra szerelt ördögfattyat kupán vágni, egérfuttató versenyen jeleskedni és mézeskalácsot díszíteni.

Radics Rita királynői jelmezben fogadja a gyerekeket, Kovács Judit, Szolár Tibor és Hoffer Károly bábokkal sétál majd a nézők között. 14 órától 18 óráig Bábkukucskáló barangolás címmel rendeznek programot: a labirintus 11 varázslatos helyszínnel vár az épületben, 19 órától 21 óráig pedig Bábborzongató kísértetjárás című programjára a felnőtteket várja a színház. A Bábozó tobzódás játékait és a barangolás állomásait Lénárt András világjáró bábművész, a Bábszínház szcenikusa tervezte.

A Kolibri Színházban 14 órától előadások, játékok várják a gyerekeket, ám felnőtteknek is szerveznek programokat. Az első a Meselabirintus, ahol a színészek több helyszínen olvasnak fel meséket a gyerekeknek és szüleiknek, 15 óra 30 perctől pedig a közönséget játékkavalkád várja bábokkal. Lesz kulisszajárás, nézőhorgászat, 20 órától Kolibreatles címmel egyveleg a 20 éves teátrum történetéből.

Este jelmez-divatbemutatót tartanak, majd 22 órától láthatják a nézők a Mario és a varázsló című előadást Scherer Péter és Bárdi Gergő főszereplésével. A produkciót felnőtteknek szóló drámafoglalkozás követi, majd a nézők retró diavetítésen vehetnek részt, amelyen a mesék a színészek hangján szólalnak meg.

Az idén először csatlakozó Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, 6000 négyzetméteren működő előadó- és alkotóművészeti központ rengeteg programmal várja a Színházak éjszakája nézőit. 15 órakor indul a program: jóga Stefanovics Angélával, kung-fu edzés Nagy Zsolttal, táncórák, jelmezpróba, hennafestés, zenélés újrahasznosított hangszerekkel.

A gyerekeknek 19 órától Esti mesét tartanak, a gyerekmegőrző pedig egészen 22 óráig várja őket. Lesznek alkotóműhely programok is: ökoműhely, falfestés, leves, koktél és palacsinta evés-ivás. Este 20 órától indul a stand up comedy Janklovics Péterrel, Stefanovics Angélával, Andrássy Mátéval, Tamási Zoltánnal és Bánki Gergellyel, valamint a Hoppart és a Szputnyik minikoncertje.

Késő este, 22 órakor kezdődik az Alvószínház kizárólag felnőtteknek a TÁP Színház előadásában. A színházak éjszakája rendezvény záró programja is a Jurányi Inkubátorházban találta meg a helyét, az Afterparty dj Vajdaival éjféltől hajnali háromig vár minden nézőt.

Forrás: MTI