Ürge Tanösvény avató túra

JELVÉNYGYŰJTŐ TÚRA

Időpont: 2013. április 27., szombat

Az eredetileg március 16-ra meghirdetett Ürge tanösvény avató túra akkor a rendkívüli hóhelyzet miatt elmaradt. A túrát április 27-én pótoljuk be.

A Dél-Mezőföld Tájvédelmi Körzet területén, Paks határában elterülő Ürge-mezőn adja át a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a legújabb „e-tanösvényét”. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén ezzel együtt immár hét úgynevezett „e-tanösvény” járható végig. Az útvonal, mely bemutatja az Ürge-mező természeti értékeit, a www.ddnp.hu címről – a túra napjától – letölthető vezetőfüzet segítségével járható be. Az útvonalvezető és információs anyagok, valamint a tanösvény mentén a fákra, vagy kövekre festett ürge emblémák és állomásjelző számok segítik az önálló bejárást, de természetesen a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szakembereitől szakvezetés is igényelhető.

A rövid avatóünnepséget követően jelvénygyűjtő túra indul a tanösvényen, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata tagjainak vezetésével. A tanösvény útvonalán haladva megismerkedhetünk a Paks környéki homokpuszta sajátos és változatos élővilágával.

Helyszín, időpont: Paks, M6-os felüljárójának ürgemezei oldala, 10.00 óra
Túra hossza: 4 km, időtartama: 3 óra
Részvételi díj: 500 Ft/fő
Utazás: egyénileg

Hasznos:
Fontos a kényelmes túracipő/bakancs és az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása, valamint a kullancsok elleni védekezés! A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.

Információ:
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon: 30/377-3388, 30/326-9459
E-mail: komlos@ddnp.kvvm.hu, evahorvath@ddnp.kvvm.hu
www.ddnp.hu

Duna-Dráva